reprezentacija_srbije_ispred_hramaSP JUŽNA AFRIKA

Raspored Orlova na Mundijalu

 

Odbrojavanje je počelo da se broji u satima do početka svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi. Planterani skup i najvažnija sporedna stvar na svetu počinje 11. juna a veliko finale igraće se 11. jula.

Srbija je posle kvalifikacija odigrala tri pripremna meča. Poraz, nerešeno i pobeda skor su ova tri meča protiv Novog Zelanda, Poljske i Kameruna a dobra je stvar da nema povređenih u nacionalnom timu Orlova. Posle slikanja ispred Hrama Svetog Save na Vračaru ekipa koju predvodi selektor Radomir Antić otputovala je za Južnu Afriku gde im ostaje još par dana da se adaptiraju na klimu i vremensku razliku (jedan čas) kao i da razrade poslednje detalje oko prvog meča protiv Gane.

Povezana vest:  Inter ponovo želi Kolarova

Srbija se nalazi u Grupi D gde se još nalaze Nemačka, Australija i Gana. Na SP Orlovi imaju zagarantovane tri utakmice i to:

13. jun, od 16,00: Srbija – Gana

18. jun, od 13,30: Srbija – Nemačka

23. jun, od 20,30: Australija – Srbija

 

Dve prvoplasirane ekipe u Grupi D ukrštaju se sa najboljima iz Grupe C u kojoj se nalaze sledeće reprezentacije: Engleska, SAD, Alžir i Slovenija. Prva ekipa iz Grupe C igraće protiv drugog tima iz Grupe D i prvi tim iz Grupe D sa drugoim timom iz Grupe C. ta dva meča sun a program

Povezana vest:  Crna Gora kažnjena, bez navijača protiv tzv. Kosova

26. juna, 20,30: 1C – 2D (3)

27. juna, 16,00: 1D – 2C (4)

Pobednici ta dva meča ukrštaju se sa boljim iz duela 1A i 2B kao i 1B i 2A. u Grupama A i B igraju sledeće reprezentacije:

Grupa A – Južna Afrika, Meksiko, Urugvaj, Francuska

Grupa B – Argentina, Nigerija, Republika Koreja, Grčka

U četvrtfinalu, pobednik (3) igraće 2. jula protiv bolje ekipe iz duela 1A – 2B a taj duel je na programu 2. jula u Johanesburgu od 20,30. A 3. jula igraće (4) protiv boljeg iz meča 1B – 2A od 16,00.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Erikson odredio igrače za Mondijal