nagrade_2010_rajevac_i_stankovic (2)Stanković i Rajevac dobili Zlatne lopte

 

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković primio je danas u Beogradu „Zlatnu loptu“ za najboljeg fudbalera zemlje u 2010. godini, dok je to priznanje u konkurenciji trenera uručeno Milovanu Rajevcu.

-Nema lepšeg načina da se završi ovako fenomenalna godina, koja je zaista bila lepa, bogata. Ne bi bila takva da nije bilo saigrača iz Intera i u reprezentaciji Srbije – rekao na svečanosti u hotelu Hajat Stanković, koji je ove sezone osvojio čak pet trofeja.

Postao je klupski prvak Evrope, sveta, Italije, a u toj zemlji osvojio je i nacionalni Kup i Superkup. Igrao je i na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, gde Srbija, međutim, nije prošla grupnu fazu takmičenja.

-Možda bi sada sve bilo drugačije da smo u onoj utakmici sa Australijom postigli gol u prvom poluvremenu u kome je trebalo da damo tri – podsetio je Stanković na poraz od Australijanaca od 1:2.

Povezana vest:  Policija pretresla prostorije Tamperea



Srbiji je taj meč bio poslednji na Mundijalu, 32-godišnjem Stankoviću, koji je „Zlatnu loptu“ dobio i 2006, verovatno poslednji na planetarnim turnirima. Daleko se čini i plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine, pošto „orlovi“ posle četiri meča u kvalifikacijama imaju svega četiri boda.

-Nadam se da ćemo napraviti… neću da kažem malo čudo… ali nadam se da ćemo u ovih poslednjih šest utakmica kvalifikacija, u ovih šest finala, uspeti da se dignemo i stignemo do Evropskog prvenstva. Ako u tome uspemo, bićemo mnogo jači tamo – ocenio je Stanković, koji je u karijeri osvojio 25 trofeja.

Povezana vest:  Gadafi: FIFA je svetska mafija

Mundijal je bio mnogo uspešniji za Rajevca, koji je Ganu predvodio do četvrtfinala.

-Izuzetno sam ponosan, posebno zbog ove nagrade, meni najdraže, jer dolazi iz moje kuće, a u nju je utkano mojih 38 godina rada, treninzi, pobede i porazi iz kojih sam učio – kazao je Rajevac, koji je ranije ovog meseca dobio i priznanje za najboljeg trenera u Africi.

-Bili smo ponos Afrike… Malo sreće nam je nedostajalo i za polufinale – prisetio se nekadašnji predvodnik Borca iz Čačka, Crvene zvezde, Vojvodine, a sada Al Ahlija iz Saudijske Arabije.

Zadovoljan izborom laureata bio je i Dragan Džajić, zvanično najbolji srpski fudbaler u prošlom veku. Posebno zadovoljan bio je zbog Stankovića, koji je profesionalnu karijeru počeo dok je Džajić bio tehnički direktor Crvene zvezde.

Povezana vest:  Petrov: Završio sam sa fudbalom, ovo je kraj

-Uvek je bio najtalentovaniji omladinac, brzo je ušao u prvi tim, rano i otišao. Nismo mogli odmah da predvidimo da će biti baš ovoliko uspešan, ali on je talenat potvrdio u jednoj jakoj ligi kakva je italijanska – kazao je Džajić i Stankoviću poželeo da ostvari još jedan veliki rezultat.

-Želim mu da ga mimoiđu povrede i da obori rekord po broju utakmica u reprezentativnom dresu. Da mu to bude kruna karijere – rekao je Džajić.

Stanković je u nacionalnom dresu igrao 95 puta i postigao 15 golova. Rekorder po broju mečeva i dalje je Savo Milošević sa 101 utakmicom za reprezentaciju.

PHOTO: ataimages.rs

nagrade_2010_rajevac_i_stankovic (3)