antelj_sa_takmicarimaĐorđo Antelj sumnja u namere Srđana Đokovića

 

Predsednik Skupštine Teniskog saveza Srbije i vlasnik kluba Gemaks Đorđo Antelj izrazio je danas sumnju u „poštene namere“ grupe ljudi okupljenih oko Srđana Đokovića, koji nameravaju da preuzmu funkcije u nacionalnom savezu.

-Da li oni zaista imaju poštene namere i da li su spremni da deo sopstvenog kapitala ulože u teniski pul Srbije? Oni to očigledno nisu uradili, već sanjaju kao deca da će članovi Upravnog odbora doneti novac, a oni će raditi kako njima odgovara – ocenio je Antelj u današnjem saopštenju.

-Istu ideju su imali rukovodioci Teniskog saveza pre nas, pa su nam ostavili 50.000 dolara minusa u kasi, a mi smo za samo nekoliko meseci imali u kasi preko 250.000 dolara, što sopstvenog uloženog novca, što novca od sponzora – dodao je Antelj, koji je u Teniski savez ušao po dolasku Slobodana Živojinovića na mesto predsednika.

Povezana vest:  Jelena Janković u drugom kolu Sidneja

Živojinović se kandidovao i za novi mandat na toj funkciji, ali će na izborima, koji bi trebalo da budu održani krajem januara, imati i protivkandidata čije ime još nije poznato. Otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Srđan, pokrenuo je kampanju tvrdeći da je vreme za rekonstrukciju Saveza, a tu ideju podržali su i svi članovi reprezentacije koja je prošlog meseca osvojila Dejvis kup.

Povezana vest:  GEMAX OPEN, Bozoljac u četvrtfinalu

Srđan Đoković je, takođe, istakao da sadašnje rukovodstvo Teniskog saveza nema nikakve zasluge za osvajanje „salatare“, već da je to rezultat samih igrača i njihovih porodica. Antelj se nije saglasio sa tom ocenom.

-Plejada naših vrhunskih tenisera svetskog ranga nije došla slučajno, a svi teniski aktivisti i posebno profesionalni teniseri dobro znaju koliko je ko uložio sopstvenih para i truda u razvoj srpskog tenisa i to onda kada tenis u Srbiji uopšte nije bio popularan – naveo je Antelj.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Vavrinka pobedio Hjuita za dve minute, Švajcarska ostala

-Zato je većina klubova jedinstvena u nameri da ne dozvoli nikome da privatizuje TSS – naglasio je.

Predsednik Skupštine Teniskog saveza rekao je i da nije u redu da „oni koju su imali najviše koristi“ od te organizacije sada govore da ona ne radi ništa.

-Oni kojima je u prethodnom periodu isplaćeno više og dva miliona dolara sada govore da Teniski savez Srbije nije radio ništa i bacaju kamenje na izvor gde su se napili vode – kazao je Antelj misleći na nagrade koje su teniseri dobijali za rezultate u reprezentativnom dresu.