8DFE7327TRKA IZDRŽLJIVOSTI 24 BEOGRADA

Srbija i svet na Ušću

 

Dileme više nema, u nedelju 27. juna svet i Srbije takmičiće se na popularnoj uličnoj stazi Ušće. Veliki sa svih meridijana voziće trke izdržljivosti, a domaći nacionalni šampionat na kružnim stazama.

Prvi put u istoriji svetskog auto sporta voziće se trka izdržljivosti na uličnoj gradskoj stazi. U svetu postoji nekoliko uličnih staza, ali se na njima voze sprint trke. Trka Beograd 24 časa ima za cilj da poboljša imidž glavnog grada Srbije i promoviše ga kao turističku manifestaciju. Očekuje se dolazak više od 10 stranih timova iz Kine, Austrije, Nemačke, Švajcarske, plus takmičari iz zemalja istočne Evrope, Rusije i Ukrajine.

Povezana vest:  43. SRBIJA RELI, Prvog dana Srpskog relija najbolji Bugari

Domaći ljubitelji sporta brzina na četiri točka imaće jedinstvenu priliku da vide ozbiljne trkačke sprave vredne nekoliko stotina hiljada čvrstih novčanica. Audi R8, BMV M3, Porše 911, Apolo gampreti (vredan pola miliona evra) i naravno Ferari.

Interesovanje je veliko, jer je staza nova, zanimljiva i predstavlja izazov svim vozačima. Ruta staze je bulevar Nikole Tesle i raskrsnica ulice Trešnjinog cveta u neposrednoj blizini Grand Kazina. Staza je po mišljenu stručnjaka izuzetno bezbedna i atraktivna.

Povezana vest:  Najmanje četiri osobe poginule na reliju u Češkoj