dusko_vujosevic_trener_parPLEJ OF, FINALE

Rezultat u drugom planu, Vujošević zadovoljan

 

Iako je utakmica drugog meča u plej ofu finala Superlige Srbije bila prekinuta završena je sap o trojicom košarkaša sa obe strane.

Sudije su nakon toga isključile većinu igrača i poslednji minut su odigrali Roberts, Veseli i Mekaleb. Na drugoj strani na parkletu su bili Marković, Hil i Krstović. Trojka Partizana odbranila je prvi napad narandžastih, a plej crno-belih postigao je nove poene za 78:82. Hil je potom promašio šut za tri poena, a Bo je u naradnom napadu bio uspešan sa linije penala za vođstvo 78:84. Na 12 sekundi do kraja Marković je postigao novu trojku, a klupa Partizana je zatražila tajm-aut. Veseli je efektno prošao kroz odbranu vršačke trojke i postavio konačan rezultat 81:86.

Povezana vest:  Veličković: Matematika je prosta - na pobedu u svakoj utakmici

Posle meča prvi strateg crno belih Duško Vujošević je rekao:

-Naravno da svako ima svoje ambicije i svoje živote i da svako želi da ulaganja dobiju smisao i da se krunišu razultatom. Ove godine smo osvajajući domaći kup, potom na spektakularan način u Zagrebu pred 15000 gledalaca, a pogotovu plasirajući se na fajnal for Evrolige napravili fantastičan rezultat i tako podigli motivaciju našim konkurentima. Postali smo vrh planine koju žele svi da osvoje i to je legitimno i ja bih se tako ponašao da sam na drugoj strani.

Znam da je Hemofarm odličan klub. Jedna od najtežih utakmica ove sezone je ona od pre dva dana u Beogradu, a mi smo takve utakmice ove godine igrali svaki drugi treći dan. Naši protivnici su odigrali kvalitetne utakmice, ali to ne može da se poredi sa utakmicama u Evroligi. Hemofarm ima kvalitetan sastav, dobro rizikuju igrajući na neke naše slabosti. Puštajući šut za tri poena, što je nama slabija strana od unutrašnje igre. Igrajući usko i čvrsto. Išli su na takav način igre da prave toliki broj faulova koji sudije ne mogu da sude. Svi su pri kraju živaca, kraj je sezone. Kada gledamo utakmicu iz Beograda jasno se vidi igra Jagodnika koji laktom udara Veselija.

Povezana vest:  Crvena zvezda dobila derbi protiv Partizana za 10. pobedu

Ono što je bitno, stalno se stvara kod gubitnika da su sudije pomogle Partizana i kada dobije 30 ili 10 ili 20 razlike. Da li su sudije pomogle Partizan u NLB ligi i u Evroligi. Mi smo se naučili da ćutimo i kada imamo razloga da pričamo.

Na kraju je Vujošević rekao:

Žao mi je što se ovo desilo i sigurno je da se u Beogradu to neće ponoviti. Ipak moraju da se imaju određene granice. Korektan čovek ne sme da udara ali on mora da se brani.

Povezana vest:  SP TURSKA 2014, Maljković posvetila pobedu Srđanu Šariću

Nažalost ova slika će obići sve sportske kanale, a time ne smemo da se hvalimo već da se zapitamo gde smo krivi i zašto je do toga došlo. Ono što mora da se obezbedi da Pionir bude pun. Pozivam sve na viteštvo i na korektno navijanje. Igramo za titulu. Pozivam publiku da bude plamenita i viteška i da ovo budu posčednjii incidenti za još mnogo vremena.