vlada_jovanovic_KK_Partizan

JADRANSKA LIGA, FAJNAL 4

Jovanović: Platili smo donekle danak neiskustvu

 

Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da njegovi košarkaši nisu bili dovoljno koncentrisani na početku utakmice protiv Budućnosti u Ljubljani, ali i da je tim donekle platio danak neiskustvu.

-Rekao sam da će utakmica da bude teška i izjednačena… U startu nismo ušli dovoljno koncentrisano. Nismo na pravi način odgovorili na njihovu agresivnost, zbog toga su i vodili…Partizan ima iskusne igrače, ali nisu svi takvi. Danas smo možda platili i danak neiskustvu: promašili slobodna bacanja, loše šutirali za tri poena. Ipak, energija u zadnja tri-četiri napada i kontre u završnici doneli su nam pobedu – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Ivanović: Zadovoljan sam pobedom i pristupom

Partizan je u pobedio Budućnost u polufinalu završnog turnira Jadranske lige sa 62:58, i namučio se da dođe do trijumfa.

-Izvukli na kraju pobedu, to je i najvažnije, ali nismo zadovoljni ni igrom, ni energijom ni sprovođenjem ideja na terenu. Na tome ćemo morati dosta da poradimo. Sve ekipe na ‘fajnal foru’ su izjednačene. Okrećemo se finalu – rekao je kapiten Partizana Petar Božić.

Povezana vest:  Rasprodata Kombank arena

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je danas da je ovo najgora utakmica tima ove sezone.

-Najgore su utakmice u kojima vas unapred proglase za favorita, kao što je to bilo večeras. Ne znam da li smo ove sezone odigrali goru utakmicu. Odlika dobrih ekipa je da pobede i kada im ne ide. Očekujem mnogo, mnogo bolju partiju u finalu – rekao je Todorić.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva u Skoplju

Trener Budućnosti Dejan Radonjić rekao je da njegov tim nije imao rešenja u napadu u završnici meča.

-Još jedan, treći neizvestan meč sa Partizanom ove sezone. Uspeli smo u većem delu meča da sprovodimo dogovor, ali kad se lomio meč nismo imali rešenja u napadu. Da je završnica bila bolja, pobedili bismo. To bi bilo zasluženo, kao što je zaslužena i ova pobeda Partizana – rekao je Radonjić.