uvalin_i_ekipa

NLB LIGA

Zvezda i dalje poslednja, sledi borba za opstanak!

 

Spuštena je zavesa na još jedan srpski derbi večitih! Partizan je i ovoga puta pobedio tim sa Malog Kalemegdana sa 76:68 a crno beli su se poslednjih minuta “igrali” sa komšijama. Iako je Uvalin bacao drvlje i kamenje na sudije, iako je imao puno razloga za to, ostaje samo jedna činjenica a to je das u crveno beli posle 21. kola NLB lige i dalje poslednji na tabeli.

Povezana vest:  NBA VESTI, Klivlend poveo protiv Bostona

Naime, Zadar i Zvezda imaju po šest pobeda i 15 poraza ali koš količnik ide u prilog Hrvatima. Tačnije Zadrani imaju prednost nad crveno belima preko 50 poena. Upravo će se razviti borba za opstanak između ove dve ekipe jer je Široki obezbedio opstanak u Ligi jer imaju devet pobeda i 12 poraza.

Zadar se nalazi na 13 mestu sa 1631 postignutim košem dok su primili 1702 poena dok beogradski tim ima inkasirano isto poena kao Zadar (1702) ali su postigli samo 1575 poena što je 56 poena razlike.

Povezana vest:  NLB LIGA, Rezultati utakmica 23. kola i tabela

Do kraja Lige ostalo je još pet kola a u narednom, 22. kolu, Zadar gostuje Krki dok Crvena zvezda gostuje Hemofarmu.

23. kolo: Crvena zvezda – Široki, Zadar – Cibona

24. kolo: Cedevita – Crvena zvezda, Partizan – Zadar

25. kolo: Crvena zvezda – Union Olimpija, Zadar – Hemofarm

26. kolo: Zagreb – Crvena zvezda, Široki – Zadar

Povezana vest:  Džej Ar Smit igra za Lejkerse u Orlandu

Ostaje da se vidi da li će puleni Mihajla Uvalina pa i sam strateg crveno belih smognuti snage i stići do pobede koja bi im obezbedila opstanak u Ligi.

PHOTO: ataimages.rs