kosutnjak_reli_2010_143. SRBIJA RELI

Prvog dana Srpskog relija najbolji Bugari

 

Prvog dana 43. relija Srbija (Serbia rally), voženog u okolini Valjeva na obroncima Maljena i Divčibara, najviše uspeha imala je bugarska posada Krum Dončev i Petar Jordanov.

Bugari su zaostali 2:55.4 minuta za finskom posadom Miko Hirvonen – Jarmo Letinen koja imala najbolje vreme 1:13:16.6, ali je vozila van konkurencije jer ne učestvuje na Evropskom šampionatu.

Povezana vest:  Čile se povukao iz Dakar relija za 2016. godinu

Srpska posada Dušan Borković – Strahinja Borković zaostala je za Fincima 3:18.1 minuta i bila druga, treći su Petar Gjosev i Dimitar Spasov (+ 3:43.0) iz Bugarske, četvrti Dimitar Iliev i Janaki Janakiev (+ 4:04.0), a peti Jasen Popov i Daniel Popov (+ 4:12.4).

Svetski vicešampion Hirvonen rutinski je savladavao brzinske ispite, ozbiljno se pripremajući za julski reli u Borovecu (Bugarska), koji će se za Svetski šampionat voziti na terenima sličnim današnjim u okolini Valjeva.

Povezana vest:  FORMULA 1, Udružili se Lotus i Reno

Dušan Borković je odlično vozio, pogotovo na suvom asfaltu, a svi učesnici su imali problema sa pneumaticima jer su se na Divčibarama i okolnim drumovima danas menjala sva četiri godišnja doba.

Upravo zbog bezbednosti svih učesnika relija odlučeno je da se šesti „brzinac“ ne boduje jer je jaka kiša stvarala mnogo problema svim posadama, tim pre što su startovale sa gumama za suv kolovoz.

Povezana vest:  Pedrosa osvojio VN Japana

Posle prvog dana i osam brzinskih ispita od 39 posada na startu, do cilja u Valjevu stiglo je njih 27. Sutra slede još tri brzinska ispita u Beogradu – Košutnjak, Lisovići i Avala.

Reli se završava u 18.30 sati ispred Skupštine grada Beograda.