bret_holman_australijaSP JUŽNA AFRIKA

Bez pobednika u duelu Gane i Australije

 

Fudbalske reprezentacije Gane i Australije odigrale su danas u Rustenburgu nerešeno 1:1, u utakmici drugog kola D grupe Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Australijanci su poveli golom Breta Holmana u 11. minutu, a izjednačio je Asamoa Gijan u 26. minutu iz penala.

„Kenguri“ su prethodno ostali bez isključenog napadača Harija Kjuela.

Juče je selekcija Srbije savladala Nemačku sa 1:0 u prvoj utakmici drugog kola D grupe. U poslednjem kolu, koje se igra 23. juna, Australija će odmeriti snage sa Srbijom, dok će se Gana sastati sa Nemačkom.

Povezana vest:  Terzić: Nisam Koperfild, za evro licencu 11,8 miliona evra

Remi u duelu Gane i Australije odgovara i reprezentaciji Srbije, koja će se u slučaju pobede nad „kengurima“ u poslednjem kolu sigurno plasirati u osminu finala Mundijala.

Već u 2. minutu Australijanci su tražili penal, posle navodnog faula Lija Adija nad Kjuelom, ali je sudija Roberto Roseti odmahnuo rukom.

Australija je povela u 11. minutu, kada je golman Ričard Kingson loše intervenisao posle slobodnog udarca Marka Brešana, a odbijenu loptu u mrežu je poslao Holman.

„Kenguri“ su u 24. minutu ostali sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Kjuel rukom zaustavio loptu posle udarca Džona Mense, čime je zaradio crveni karton i skrivio penal.

Povezana vest:  Cvole pobedio Ajaks i osvojio holandski Superkup

Kao i protiv Srbije u prvom kolu, siguran sa „bele tačke“ bio je Gijan.

Selekcija Gane je u 50. minutu imala dobru priliku posle šuta Gijana, ali su dobro intervenisali golman Mark Švarcer i odbrambeni igrač Lukas Nil.

Iako sa desetoricom igrača na terenu, Australija je uzvratila u 66. minutu, kada je Skot Čiperfild glavom šutirao preko gola.

Samo minut kasnije Kvado Asamoa je šutirao preko gola Australije, a u 72. minutu još jedan neuspešan pokušaj da savlada Švarcera imao je Gijan.

Golman Gane Kingson spasio je svoju ekipu poraza u 88. minutu, kada je odbranio pokušaj rezerviste Nikite Rukavicje. Poslednju šansu na meču imala je Gana u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je šut Kvinsija Ovusua-Abije sa 20 metara Švarcer izbio u korner.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, UEFA šalje posebnog delegata na Vajt Hart Lejn

Stadion: Rojal Bafokeng u Rustenburgu

Gledalaca: 40.000

Sudije: Roseti, Kalkanjo, Airoldi (Italija).

Žuti kartoni: Adi, Anan, Mensa (Gana), Mur (Australija)

Crveni karton: Kjuel (Australija) u 24. minutu.

GANA: Kingson, Sarpei, Gijan, Pentsil, Anan, DŽonatan, Tagoe, A. Ajev, Adu, K. Asamoa, Prins.

AUSTRALIJA: Švarcer, Nil, Mur, Čulina, Emerton, Vilkšajr, Holman, Karni, Valeri, Kjuel, Brešano.