Antonio Conte Juventus

Konte: Istorijski uspeh, videćemo da li ostajem

Trener Juventusa Antonio Konte rekao je da je 30. titula šampiona Italije istorijski uspeh za Staru damu i dodao da još ne zna da li će ostati u torinskom klubu.
-Ovaj Skudeto nazvao bih istorijskim. To je možda najadekvatnija reč za ono što je ekipa radila u prethodne tri sezone. Ne bi trebalo da zaboravimo da smo pre toga dva puta bili sedmi u Seriji A. Mislim da nismo mogli više u prethodne tri godine – rekao je danas Konte za italijanski Skaj.
Prethodnih nekoliko meseci Konte i uprava Juventusa nisu konkretizovali razgovore o produžetku ugovora.
-Već sam nekoliko puta rekao da ćemo o tome detaljno razgovarati kada sve prođe i kada se stvari ‘slegnu’. Ovo su za mene bile tri veoma stresne godine i moram da zahvalim svojim fudbalerima – kazao je Konte, kojem je sinoćnji trijumf nad Atalantom bio jubilarni, 100. na klupi Stare dame.
On je priznao da u Juventusu bogata istorija kluba često ume da predstavlja breme za ekipu.
-Ove godine smo bili loši u Ligi šampiona, ali smo pružili neke dobre partije u Ligi Evrope. Bili smo blizu plasmana u finale, ali za sve je potrebno strpljenje. Znam da navijači hoće uspeh u Evropi, ali to nije tako jednostavno. U Italiji ne možemo više da napredujemo. Sledeće što ću da uradim je da sednem sa čelnicima kluba i u opuštenoj atmosferi razmotrimo situaciju. Zajedno ćemo da vidimo šta je najbolje za Juventus – zaključio je Konte.
Juventus je tri kola pre kraja Serije A odbranio šampionsku titulu, a do kraja takmičenja ima šansu da postane prvi tim sa više od 100 osvojenih bodova, pošto ih sada ima 96.

Povezana vest:  Van Gal će ostati u Bejernu