sebastian_loeb_111RELI

SEBASIJAN LOEB NASTAVLJA POHOD KA POBEDI

Šampionska vožnja

 

Nastavio je terorisanje rivala Sebastijan Loeb u Bugarskoj. Francuz je uspeo i da poveća prednost posle završenih etapa drugog dana takmičenja, mada je pobedio samo na jednoj u odnosu na sva četiri etapna trijumfa u petak.

– Sve je bilo dobro, grešaka uopšte nije bilo. Ipak, od šeste etape sam više razmišljao o sigurnosti, pa sam malo izgubio ritam – otkrio je Loeb možda i razlog zašto je pobedio na samo jednoj etapi.

Aktuelni šampion sada ima prednost od 40 sekundi u odnosu na klupskog kolegu Danija Sorda, kome preti na trećoj poziciji Peter Solberg u privatnom Sitroenu C4 sa 45 sekundi zaostatka. Solberg je juče pobedio na tri, od pet voženih pet etapa, jer je šesta Lubnica otkazana iz bezbednosnih razloga.

Povezana vest:  Borković na podijumu u Tajlandu

– Pronašli smo mali problem koji je prouzrokovao teškoće pred početak osme etape – objašnjava Solberg. – To smo popravili i auto se sada nalazi tamo gde bi i trebao da bude.

Sjajno su drugog dana vozili Sebastijan Ožije i Kimi Raikonen iz Sitroenovog juniorskog tima. Francuz je posle izletanja u petak i pada na šesto mesto, uspeo da se vrati na poziciju broj četiri sa zaostatkom od dva minuta u odnosu na Loeba.

Povezana vest:  RELI, Loeb trijumfovao na takmičenju u Meksiku

Finac, šampion Formule 1 iz 2007, napravio je možda i bolji rezultat juče, pošto je uspeo da dođe na 14. poziciju, posle pada na 26. mesto zbog ozbiljnog udesa u petak koji je čak doveo u pitanje dalje učešće Finca na reliju.

Dvojac BP Ford Abu Dabi tima, Miko Hirvonen i Jari-Mati Latvala, nisu uspeli mnogo toga da urade juče, osim što su povećali zaostatak za Sebastijanom Loebom, pa Hirvonen sada ima 2:50 minuta, a Latvala tri i po minuta.

Promena nije bilo i među vozačima od sedmog do 10. mesta. Na tim pozicijama se i dalje nalaze Per Gunar Anderson, Friges Turan, Metju Vilson i Hening Solberg. Međutim, s obzirom na vožnju Kimija Raikonena ne bi bilo čudno da među prvom desetoricom dođe do promena u konačnom poretku.

Povezana vest:  Pedrosa na pol poziciji u trci za Veliku nagradu Katalonije

Rezultati Bugarske, drugi dan: 1. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen C4) 2:12:49,3, 2. Dani Sordo (Španija, Sitroen C4) + 40,5, 3. Peter Solberg (Norveška, Sitroen C4) + 45,2, 4. Sebastijan Ožije (Francuska, Sitroen C4) + 2:05,7, 5. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fokus) + 2:50,4, 6. Jari-Mati Latvala (Finska, Ford Fokus) + 3:33,1, 7. Per Gunar Anderson (Švedska, Ford Fokus) + 4:35,8, 8. Friges Turan (Mađarska, Pežo 307) + 5:39,2, 9. Metju Vilson (V. Britanija, Ford Fokus) + 7:34,7, 10. Hening Solberg (Norveška, Ford Fokus) + 10:04,6…