f1_grand_prix_logoFormula 1

Novi problemi u Koreji, kran se srušio na tribinu

 

Problem za problemom. Izgleda da nije lako napraviti stazu a kao da već nemaju dovoljno problema u jurnjavi da na vreme završe sve radove, organizatori Velike nagrade Koreje u Formuli 1 suočili su se sa još jednom nevoljom.

Prva trka na novoizgrađenoj stazi Jeongam trebala bi da se održi 24. oktobra, ali radovi uz stazu još nisu ni blizu završetka zbog čega ni prvi čovek Formule 1 Berni Eklston nije siguran hoće li pomenute trke uopšte biti.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetela u nedelju dočekuju u rodnom Hepenhajmu

Inspekcija Međunarodne federacije autosportova (FIA) pregledaće stazu 11. oktobra i tek će tada biti poznata sudbina trke. I dok traje neizvesnost oko njenog održavanja, radnici pokušavaju da završe posao, a u toj brzini im se u sredu dogodio priličan incident.

Naime, previše su opteretili dizalicu koja se prevrnula i oštetila glavnu tribinu. Uništeno je nekoliko sedišta, ali srećom niko nije povređen. Popravak ne bi trebao da trajae dugo, ali u trci sa vremenom ova je nesreća sasvim sigurno zadala novi udarac nervoznim organizatorima i nove glavobolje Eklstonu.

Povezana vest:  FORMULA 1, Reno zbog ruskih dolara zadržava Petrova