jelensuperliga logo7. KOLO JELEN SUPERLIGE

Vojvodina u derbiju dočekuje Partizan, Zvezda sa Metalcem

 

Utakmicama sedmog kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije, derbi utakmicu u Novom Sadu odigraće Vojvodina i Partizan, dok će Crvena zvezda u Beogradu ugostiti Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Branilac titule Partizan u Novi Sad putuje nakon teške utakmice i poraza protiv Arsenala u Ligi šampiona. Crno-beli su se u prošlom prvenstvenom meču „okliznuli“ i na svom terenu odigrali bez golova protiv Spartaka, a istim rezultatom završen je i meč Vojvodine i Slobode Sevojno.

Partizan deli prvo mesto na tabeli sa Crvenom zvezdom, dok Vojvodina ima četiri boda manje i pobeda u nedeljnom derbiju vratila bi je u trku za titulu. Fudbaleri Crvene zvezde, takođe u nedelju, dočekuju Metalac, ekipu koja u dosadašnjem toku prvenstva nije zabeležila pobedu.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Kolman zadovoljan osvojenim bodom

Crveno-beli su u prošlom kolu savladali domaći Čukarički, a Metalac im je dužnik od prošle sezone pošto ih je tada pobedio sa 2:1, nakon čega je smenjen trener Vladimir Petrović Pižon. Ekipa Metalca u prošlom kolu je kao domaćin doživela ubedljiv poraz od 3:0 protiv Smedereva.

Jedno od prijatnijih iznenađenja u dosadašnjem toku sezone, četvrtoplasirani Rad na Banjici će ugostiti novajliju u Super ligi, ekipu Inđije. Rad je u prošlom kolu slavio sa 1:0 u malom gradskom derbiju protiv OFK Beograda, dok je Inđija odigrala bez golova protiv BSK Borče.

Povezana vest:  UEFA FUTSAL EURO 2016, Futsal reprezentacija Španije prvak Evrope

Do sada neporaženi Spartak u subotu će u Subotici dočekati kulski Hajduk, koji je u prošlom kolu odigrao 1:1 protiv Borca. Još jedan neporaženi tim u ligi, Sloboda Sevojno sutra gostuje kod Smedereva.

Poslednjeplasirana ekipa na tabeli, Čukarički gostuje u Jagodini kod istoimene ekipe, Borac će u Čačku dočekati OFK Beograd, dok će BSK na Karaburmi igrati protiv Javora iz Ivanjice.

Povezana vest:  Bolonja zainteresovana za Viteka

U subotu se od 15.30 igraju četiri utakmice sedmog kola, u nedelju od 14.30 sastaju se Rad-Inđija, sat kasnije počinje duel Vojvodina-Partizan, a od 18 sati igraju Crvena zvezda-Metalac.

 

7. kolo

Subota, 2. oktobar

13,45: Smederevo – Sloboda Sevojno Point

15,30: Borac – OFK Beograd

15,30: Spartak Zlatibor Voda – Hajduk

15,30: Jagodina – Čukariki Stankom

15,30: BSK – Javor

Nedelja, 3. oktobar

14,30: Rad – Inđija

15,30: Vojvodina – Partizan

18,00: Crvena zvezda – Metalac