mihael_sumaher_portretFORMULA 1

ALAN PROST ZNA RAZLOGE LOŠE SEZONE ŠUMAHERA

Falilo mu skromnosti

 

Stigla je još jedna analiza loše sezone Mihaela Šumahera. Međutim, ovoga puta od četvorostrukog šampiona Formule 1 Alana Prosta čiji se glas i te kako računa.

Šumaher se vratio u najbrži cirkus posle trogodišnje pauze i odmah najavio da želi osvajanje još jedne titule. Ipak, ima probleme cele sezone i konstantno je lošiji od neiskusnijeg klupskog kolege u Mercedesu i sunarodnika Nika Rozberga.

Povezana vest:  Sebastijan Leb trijumfovao u Turskoj

Prost veruje da su upravo tako najavljene ambicije Nemcu znatno otežale sezonu, jer je na taj način privukao na sebe veliki broj kritika.

– Trebao je da najavi kako dolazi da pomogne Rozbergu, Mercedesu u prvoj godini ili svom prijatelju Rosu Bronu. Tada bi mu bilo lakše. Očigledno mu je nedostajalo skromnosti, ali mi se čini da je sebe video mnogo moćnijim nego što je zaista – smatra Prost.

Povezana vest:  Srišapan zamenio reket motorom

Šumaher i oni bliski njemu branili su njegove vožnje u sezoni, naglašavajući dugo odsustvo, bolid koji nije dizajniran za njega i gume koje ne odgovaraju njegovom stilu vožnje kao opravdanja. Međutim, Prost veruje da postoji jednostavan razlog zašto Nemac ima problema u prvoj sezoni posle povratka.

– Za mene je to pitanje godina – iskren je Prost. – Gume su samo izgovor, jer je Šumaher uvek uspevao da se adaptira na sve. Nije jednostavno vratiti se u vrh posle odsustva od tri godine u tom dobu. To je stvar psihologije.

Povezana vest:  Borković na podijumu u Tajlandu