kang-SprungTEKVONDO

SEMINAR U BEOGRADU

Dvojica majstora u srpskoj prestonici

 

U organizaciji Beogradskog tekvondo saveza krajem Oktobra poklonici Taekwondo veštine imaće priliku da prisustvuju seminaru kojim će rukovoditi Korejski instruktori Kang Doo Sik i Yong Beom Kang.

-Osnovni cilj rada našeg saveza koji je pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu je popularizacija sporta i veštine mlađih kategorija sportista i usavršavanje odnosno podizanje kvaliteta kod već formiranih sportista. Godinama unazad Beogradski tekvondo savez organizuje stručne seminare poput ovog dva puta godišnje. Veliki broj svetski poznatih i priznatih tekvondo stručnjaka su bili gosti našeg saveza i pružili mogućnost našim sportistima da vide nešto više od onog što znaju. Nadamo se da je nekima učešće na njima doprinelo u njihovom napretku – rekao je Rakić, generalni sekretar Tekvondo saveza Beograda.

Povezana vest:  Srpska selekcija pobedom startovala Evro kup u Budvi

Čelnici tekvondo saveza prestonice redovno prave seminare na kojima se tekvondisti iz zemlje i inostranstva usavršavaju.

-Navedeni Korejski mastori su tokom devedesetih održali tri seminara u Beogradu i veliki broj današnjih trenera je svoja učenička i majstorska zvanja stekao na polaganjima pred ovim instruktorima.Ovoga puta je planirano  održavanje četiri treninga u trajanju od 8 – 10 sati aktivnog rada kao i polaganje za učenička i majstorska zvanja obzirom da su instruktori nosioci visokih majstorsakih zvanja i dugo godina licencirani od strane Svetske tekvondo federacije i Svetskog tekvondo centra Kukkiwon-a koji je zadužen za izdavanje diploma nosiocima Majstorskih zvanja u celom svetu.

Povezana vest:  KARATE, Za vikend Evropsko prvenstvo u karateu u Novom Sadu

Rakić nastavlja:

-Ovaj seminar će više biti posvećen tradicionalnom i praktičnom tekvondou, formama i samoodbrani. Učesnici će imati priliku da steknu saznanja a neki i više od toga u takođe korejskoj borilačkoj veštini samoodbrane Hap Ki Do-u. Tekvondo i Hap Ki Do su u velikom broju zemalja Evrope i Sveta osnovne borilačke veštine u obuci raznih specijalnih jedinica vojske i policije. Nažalost u našoj zemlji zvaničnici i nisu dovoljno upoznati sa nivoom uspešnosti ovih veština u praktičnoj primeni obzirom da su u našoj zemlji Judo i Karate zastupljeni dugo godina i zbog svoje masovnosti  drže primat u ovim sistemima.

Povezana vest:  TEKVONDO, Finale Grand prija u Meksiku

Na kraju, sekretar Tekvondo saveza Beograda siguran je da će seminar uspeti, baš kao i prethodni.

-Očekujemo uspešnu organizaciju seminara kao i da će učesnici biti zadovoljni tematikom i samim radom na treninzima kao i da će im ovaj seminar pomoći u daljem razvoju tekvondoa u svojim klubovima i mestima u kojima rade.

Seminar će se održati 30 i 31. Oktobra u prostoru GCFK Stari DIF u Beogradu. Pozivamo sve ljubitelje borilačkih veština a naročito tekvondoa da podrže organizaciju i svojim učešćem doprinesu popularizaciji tekvondo sporta u Beogradu i Srbiji.