sebastian_loebRELI, ŠPANIJA DRUGI DAN

 

Seb blizu nove pobede

 

Promena na reliju u Španiji nema. I drugog dana takmičenja na Iberijskom poluostrvu Sebastijan Loeb zadržao je vodeću poziciju nad rivalima.

Šampion je povećao vođstvo i sada ima 44 sekundi prednosti u odnosu na drugoplairanog Petera Solberga, koji je na najbolji način iskoristio peh Sebastijana Ožijea u osmoj etapi La Musara kada je Francuz imao udes zbog prebrzog ulaska u krivinu i tou trenutku dok je bio na drugoj poziciji.

– Kraj etape bio je prilično klizav – priznao je Loeb. – Moraćemo da budemo oprezni. Važno je da smo uspeli dabudemo bolji od Sebastijana Ožijea.

Povezana vest:  Borković: Rastao sam uz Šumahera, nadam se najboljem

Peter Solberg nastavio je sa odličnim vožnjama u privatnom Sitroenu C4. Norvežanin se probio na drugo mesto uspevši da ostavi na solidnoj razdaljini Danija Sorda. Ipak, priznao je Solberg da nije sve bilo sjajno:

– Imali smo određene probleme sa gumama tokom prve etape, a zatim sam napravio grešku na početku druge etape koju nisam uspeo da ispravim.

Posle prvog dana Dani Sordo, klupski kolega Sebastijana Loeba, bio je tek na šestom mestu. Međutim, Španac je drugog dana stigao do trećeg mesta konačno pokazavši umeće pred domaćom publikom. Kratko se osvrnuo na rezultat.

Povezana vest:  Pedrosa osvojio VN Japana

– Definitivn je drugi dan bio mnogo bolji. Ipak se najbolje osećam na asfaltu – smatra Sordo.

Kolege iz Forda Jari-Mati Latvala i Miko Hirvonen se nalaze jedan iza drugog na četvrtom i petom mestu. I dok je Latvlala pao za jednu poziciju, Hirvonen se zadržao na istom mestu.

Najbržih šest zatvara Metju Vilson, dok su na pozicijama od sedme do 10. plasirani Turan, Hening Solberg, Kalid Al Kasimi i jedno od najprijatnijih iznenađenja u Španiji, Amerikanac Ken Blok.

Povezana vest:  FORMULA 1, Di Montecemolo nezadovoljan: Umesto Mase je ove sezone vozio njegov brat

Rezultati drugog dana: 1. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen C4) 2:40:01,9, 2. Peter Solberg (Norveška, Sitroen C4) + 44,4, 3. Dani Sordo (Španija, Sitroen C4) + 1:01,3, 4. Jari-Mati Latvala (Finska, Ford Fokus) + 1:11,4, 5. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fokus) + 6:12,5, 6. Metju Vilson (V. Britanija, Ford Fokus) + 6:28,3, 7. F. Turan (Mađarska, Ford Fokus) + 7:48,6, 8. Hening Solberg (Norveška, Ford Fiesta) + 9:50,3, 9. Kalid Al Kasimi (UAE, Ford Fokus) + 9:54,3, 10. Ken Blok (SAD, Ford Fokus) + 13:20,9…