LewisHamilton3FORMULA 1

 

Luis Hamilton: Ne treba mi u karijeri Ferari

 

Od dana kada je zakoračio u setu Formule 1 Britanac Luis Hamilton je prvo ime MekLaren-Mercedesa, a pod okriljem te ekipe se i ove sezone bori za titulu svetskog šampiona.

Najveći uspeh u karijeri 25-godišnji Hamilton je upisao pre dve godine kada je premijerno postao šampion Formule 1. Dve trke pre kraja ovogodišnjeg Svetskog prvenstva se nalazi na trećem mestu ukupnog redosleda sa 210 bodova. Gleda u leđa prvom čoveku Ferarija Fernandu Alonsu (231 bod) i Marku Vebberu iz Red Bula (220 bodova).

Povezana vest:  WTCC vikend u Japanu (3. i 4. septembar)

Šanse Hamiltona nisu velike, ali još uvek itekako postoje.

-Bio prvak ili ne, uživam da vozim za MekLaren-Mercedes. Nismo uvek imali savršen motor i bolid. Bilo je i loših dana, ali ova je ekipa uvek, otkada sam ja ovde, disala kao jedna porodica. Uživanje je to, posebna čast i zato uvek mogu da govorim samo lepe reči o MekLarenu – rekao je Hamilton i dodao:

Povezana vest:  NIS podržao 8. Međunarodno karting takmičenje

-Nikada nisam pomišljao da odem iz MekLarena. Naravno, nikada ne reci nikada, ali stvarno nisam imao potrebe da razmišljam o drugim opcijama.

Cela je priča potekla posredstvom određenih pitanja koja su pred Hamiltona stavljena, a dotiču se njegovog mišljenja o Ferariju.

-Mogu ja da budem potpun vozač i ako ne sednem nikada u Ferari. Ne treba mi u karijeri Ferari, ovde gde sam sada imam sve.

Povezana vest:  Rosi: Mogao bih da vozim reli