mark_veber_3FORMULA 1

NEKADAŠNJI VOZAČ OPTUŽIO MARKA VEBERA

Berger: Pokušao da ukloni rivale

 

Nekadašnji vozač Formule 1, član Ferarija i Meklarena, Gerhard Berger bez pardona optužio je Marka Vebera da je na Velikoj nagradi Južne Koreje pokušao da povuče sa sobom i nekog od najbližih rivala zatitulu.

Australijanac, član Red Bula, je pre trke u nedelju bio na prvom mestu u šampionatu sa 14 bodova prednosti u odnosu na Fernanda Alonsa iz Ferarija i klupskog kolege Sebastijana Fetela. Međutim, na Jeongamu je u 18. krugu na mokroj stazi neoprezno ušao u krivinu i završio u zidu. Nije tu i stao već se odbio preko staze i pokupio Nika Rozberga u Mercedesu, što je bio kraj za obojicu.

Povezana vest:  FORMULA 1, Batona na ulici presreli naoružani pljačkaši

– Mogao je da zakoči i zaustavi bolid kod zida – smatra Berger. Pokupio je Rozberga, ali je on bio greška. Mislim da bi vie vole oda su to bili Alonso ili Hemilton – nije ni trepnuo Berger.

Nekadašlji suvlasnik Toro Rosa, pojasnio je da smatra kako je Veberov potez bio nameran:

Povezana vest:  Borković će sledeće sezone voziti u svetskoj TCR seriji

– Izleće i zna da je gotovo.U takvopm trenutku ste frustrirani i hiljadu misli vam prolazi kroz glavu. Očigledno je jer se vidi da mu točkovi u tim trenutcima nisu blokirani. Možda je imao problem sa kočnicama, ali sumnjam u to – objasnio je Berger.