audi_le_man1

Audi pobedio sa ultralakom tehnologijom

Na jednoj od najuzbudljivijih i najdramatičnijih 24-časovnih trka u istoriji Le Mana, prevladala je Audijeva ultralaka tehnologija. Fascinantnu trku pratilo je 250.000 ljudi duž staze i milioni preko televizije, posmatrajući Marsela Feslera (Švajcarska), Andre Loterera (Nemačka) i Benoa Trelijea (Francuska) u inovativnom Audi R18 TDI, kako ostvaruju desetu pobedu na Le Manu za brend sa četiri kruga.

Povezana vest:  U OČEKIVANJU NASTAVKA SEZONE I NOVIH ETCC IZAZOVA DUŠAN BORKOVIĆ ĆE SE NAREDNIH DANA DRUŽITI SA OBOŽAVAOCIMA

Drama tokom 79. najčuvenije svetske duge trke teško da može biti nadmašena. Pošto je Audi izgubio dva vozila R18 TDI već u prvoj trećini trke zahvaljujući nesreći, sve nade bile su usmerene ka automobilu broj 2, koji je Audiju obezbedio pol poziciju u kvalifikacijama. Fesler, Loterer i Trelije su se 16 sati borili sa Pežoovim automobilima, da bi na kraju prvi prošli kroz cilj.

Povezana vest:  BORKOVIĆ UVEO SRBIJU U SVETSKI VRH

„Tim Audija je odradio prvoklasan posao koji zaslužuje veliko poštovanje. Deseta pobeda našeg brenda na Le Manu je bez sumnje bila najteža borba, što je možda čini i najvrednijom. U isto vreme, dokazali smo da naši inženjeri prave veoma bezbedne automobile“, izjavio je Majkl Dik, član Upravnog odbora za razvoj.

Benoa Trelije je tek peti vozač u istoriji koji je pobedio na Le Manu startujući sa pol pozicije. „Pobedili smo u neverovatnoj trci. Osećaj je fantastičan. Ovo je timska pobeda. Mi smo samo vozili, a priprema je bila najveći posao. Bez brzog i pouzdanog automobila kakav je audi, pobeda u 24-satnoj trci bi bila nemoguća“, naglasio je Trelije.

Povezana vest:  Borković osvojio titulu Evropskog šampiona