gabor117

U nedelju Moto kros za nagradu Čačka

Moto kros na Jeljenu kod Čačka, koji će biti održan u nedelju, 30. juna, okupiće 57 takmičara iz šest zemalja, u sedam klasa, rekao je danas Tanjugu direktor trke Boban Tanasković. Prema njegovim rečima, treninzi učesnika će biti organizovani u subotu, dok se sa takmičarskim delom startuje u nedelju.
-„Auto-moto sportski klub Čačak predstaviće 11 vozača koji će svoje umeće pokazati u MX65, MX1, MXB i MXATW kategorijama – rekao je Tanasković i istakao da je staza nedavno adaptirana u skladu sa svetskim standardima.
-U jednom delu je – precizirao je, „usporena, postavljeni su nove skakaonice, takozvane kamile, a sve u cilju bezbednosti motorista i atraktivnosti takmičenja“.
Učešće je prijavio i Gabor Sagmajster, višestruki prvak države i Balkana.
Trke na stazi Jeljen voze se od 1978. godine. Postignuti rezultati biće bodovani u konkurenciji pojedinaca, i to u klasama MX65, MX85, MX1, MX2, MX3, MXB i MXATW. Pored takmičara iz Srbije učestvovaće, prema najavi organizatora, vozači iz Bugarske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Mađarske. Nadmetanje organizuje čačanski AMSK, a pokrovitelj je grad Čačak.

Povezana vest:  FORMULA 1, Niko Hulkenbreg možda u Mercedesu