euroleague basketball logo

Igokea odustala od učešća u kvalifikacijama za Evroligu

Upravni odbor Igokee odlučio je danas da taj košarkaški klub ne nastupi ove sezone u kvalifikacijama za Evroligu, već da igra u Evrokupu. Kako je saopšteno na sajtu kluba, ima nekoliko razloga za takvu odluku, a prvi je to što Igokea ne bi imala vremena da obezbedi uslove koje propisuje Evroliga ako bi se ekipa kvalifikovala za takmičenje, pre svega kapacitet hale.
-Plasman u Evroligu smo ostvarili kada smo Jadransku ligu završili na prvom mestu, a tada su određeni lobiji pronašli način da mi ne ostvarimo zasluženi plasma – stoji u saopštenju Igokee. 
Ekipa iz Republike Srpske takmičiće se u Evrokupu u svojoj hali u Laktašima. Kako se navodi u saopštenju, klub će razgovarati sa svim igračima koji su nastupali prošle sezone i pokušaće da se nastavi saradnja s njima, posle čega će biti odlučivano o pojačanjima. 
Klub će razgovarati i s trenerom Draganom Bajićem, kako bi i s njim bila nastavljena saradnja, a ako on napusti tim, ekipu će preuzeti isključivo trener iz Republike Srpske. 
-Trenere iz drugih država nećemo angažovati – navodi se u saopštenju. 
Igokea je prošle sezone bila prva posle regularnog dela Jadranske lige, dok je na fajnal-foru ispala u polufinalu, pa su se direktno u Evroligu plasirali finalisti Crvena zvezda i Partizan.  Još nije poznato ko će umesto Igokee nastupiti u kvalifikacijama za Evroligu. 

Povezana vest:  Trener Nikolić i igrači kažnjeni zbog lošeg starta