gabor_sagmajster_2011 (1)DAKAR RELI 2011

Sagmajster: Počeo sam da pričam sam sa sobom!

 

Posle nedelju dana besomučnog jahanja na KTM motoru, iz Buenos Airesa u Argentini do Arike u Čileu, Gaboru Sagmajsteru jedinom predstavniku Srbije na 32. Dakar reliju, mnogo se toga po glavi vrzmalo. Tek u danu namjenom za odmor, misli su mu se malo sredile i rado ih je podelio sa nama.

– Sedmog dana, pred zasluženu pauzu, u jednom trenutku mi se javila ideja, šta će meni sve ovo, i da mi je dosta svega, ali sam je vrlo brzo izbacio i rekao sebi Gabi dosta sa takvim mislim. A, onda sam počeo da pričam sam sa sobom. Posle toga sam krenuo da pevam mladalačke pesme, da je neko mogao da me čuje, ne bi verovao šta sluša. Odnosno šta sve živ čovek u trenutku nadahnuća može da izbaci iz sebe – prvi je Gaborov komentar u telefonskom razgovoru, dok se spremao da se dokopa civilnog restorana, jer mu je onog u kampu preko glave.

Povezana vest:  Borković nagrađen u Parizu: Hoću među tri u SP

Kako se ponaša KTM(Kratkotrajni turistički motor)?

– U petak mi je prvi put motor sam od sebe stao, jednostavno se ugasio. Skinuo sam kontakt, vratio ga i upalio. U trenutku sam pomislio da sam ostao bez goriva, ali sam to vrlo brzo odbacio, jer znam sebe. Sipam i više nego što je potrebno – veli Gabi.

Povezana vest:  Srpska senzacija Dušan Borković na Hungaroringu: zadržao 4. mesto u TCR Evropi na takmičenju TCR svetskog rangiranja  

Navigiranje i traženje punktova za čekiranje, ume i može da bude zamornije, od jahanja po moru peska u trajanju od nekoliko sati i to stotinama kilometara.

– Odlično navigiram i po tom pitanju sam izuzetno zadovoljan sobom. Jedino što se mnogo rano ustaje. Još nisam čestito legao i zaspao, budi me alarm za ustajanje i tako svakog jutra. Ovaj dan pauze mi je više nego dobro došao, da se malo odmorim, opustim, naspavam, istuširam i odem u restoran sa Peđom, Bilijem, Robertom i Markom, da nešto pojedemo kao ljudi.

Povezana vest:  Borković sa Chevroletom u nedelju juri nove bodove na Siciliji