ayrton-senna-movie-trailerFORMULA 1

 

Dokumentarac o Ajertonu Seni u Evropu stiže sledeće godine

 

Novi dokumentarni film o životu legendarnog brazilskog vozača Formule 1 Ajrtona Sene ugledaće svetlo dana u Evropi sledeće godine.

Najavio je tako Džejms Gej-Ris, producet filma koji nosi jednostavno ime “Senna”:

-Film će ići u globalnu distribuciju sledeće godine. Zasad je jako dobro prošao u Japanu, čak je i nadmašio očekivanja Universala.

Film koji opisuje živoz bivšeg trostrukog svetskog prvaka Formule 1 koji je tragično stradao na Velikoj nagradi San Marina 1.maja 1994. godine u 34. godini života, premijerno se počeo prikazivati u bioskopima u Japanu prošlog meseca, a početkom ove nedlje imao je premijeru i u Seninoj domovini, Brazilu.

Povezana vest:  MOTO GP, Trijumf Stonera na Velikoj nagradi Australije

Film o Seni zasad je dobio pozitivne kritike velike većine onih koji su ga gledali, pa ga je tako pohvalio bivši šef MekLarenove F1 ekipe, za koju je Sena vozio, Ron Denis.

-Mnogo su me puta intervjuisali za potrebe snimanja filma, što je i logično jer je Ajrton osvojio sve svoje naslove i veliku većinu pobeda ostvario u bolidu MekLarena. Reći da sam uživao možda bi bilo neprikladno jer je reč o vrlo emotivnom filmu. Siguran sam da će većina ljudi kada pogleda film biti jako dirnuta. Moje je mišljenje da je film verna i dostojna posveta Seninom liku i životu – rekao je Denis.

Povezana vest:  FORMULA 1, Sebastijan Fetel: San mi je da jednog dana vozim za Ferari

-To nije film o utrkivanju, već o životu Ajrtona, o onome šta je on predstavljao. Mislim da će za sve koji se bave trkama ovaj film biti poseban, kao i za njegove obožavatelje. Mislim da je film sjajan, podsetio me na toliko stvari. Podstaknuo mi je mnoge uspomene, lepe uspomene, ali naravno i neke tužne – izjavio je Bruno Sena, 27-godišnji rođak pokojnog Ajrtona i trenutni vozač Hispanija Rejsinga, koji je film pogledao na brazilskoj premijeri.

Povezana vest:  POSLE 14 GODINA 43. SRBIJA RELI STARTUJE U BEOGRADU, Hirvonen zove gledaoce

Ajrton Sena osvojio je naslov svetskog F1 prvaka 1988., 1990. i 1991. godine. Ukupno je u karijeri ostvario 41 pobedu i 80 puta je stao na pobedničko postolje, a mnogi ga smatraju i najvećim u istoriji tog sporta.