Jenso_ Button_at_the_Brazilian_Grand_PrixFORMULA 1

 

Batona na ulici presreli naoružani pljačkaši

 

Aktuelni svetski prvak u Formuli 1, vozač MekLarena Dženson Baton, prošao je bez povreda u pokušaju oružane pljačke tokom povratka sa staze Interlagos u hotel u Sao Paulu.

Baton se nalazio u automobilu zajedno s ocem Džonom, menadžerom Ričardom Godardom i ličnim trenerom Majkom Kolierom kad su ih na ulici blokirali naoružani napadači.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2013, Dvoje mrtvih na Reliju Dakar

Ali, policajac koji se nalazio za upravljačem Batonova Mercedesa i kojeg je upravo zbog ovakvih opasnosti angažovao MekLaren, sjajno se snašao i u filmskoj se sceni, udarajući u automobile koji su bili prepreka, pojegao pljačkašima.

-Vraćali smo se sa staze i baš smo se probijali kroz gužvu u siromašnoj četvrti. Ispred nas je najpre istrčao pas što mi se činilo zgodnim, ali potom sam video čoveka s pištoljem. Pitao sam ”nije li to pištolj” i čim sam to izgovorio, ispred nas su se pojavila još šestorica naoružanih. Ali, naš vozač je prava legenda, izvukao nas je, udarivši pritom u pet automobila. Bilo je zastrašujuće – opisao je Baton koji nije imao nimalo dobar dan jer je pre bega od pljačkaša zauzeo tek 11. mesto u kvalifikacijama za današnju Veliku nagradu Brazila.

Povezana vest:  MOTOCIKLIZAM, MOTO GP, Pedrosa slomio ključnu kost na tri mesta

MekLaren je objavio kako su nakon incidenta gradske vlasti Sao Paula ekspresno reagovale i dodelile članovima ekipe dodatnu zaštitu.