kosutnjak_reli_2010_1

Milovan Vesnić: Regionalno takmičenje pojačalo konkurenciju

 

Jedan od najboljih srpskih automobilista Milovan Vesnić rekao je danas da je zadovoljan što je tituli prvaka Srbije ove sezone dodao i trofej najboljeg u Međunarodnom FIA kupu bezbednost na putevima. Ovo takmičenje je regionalnog karaktera i na njemu su učestvovali vozači iz zemalja bivše Jugoslavije.

-Drago mi je što je kroz FIA Kup Bezbednost na putevima ideja o regionalizaciji autosporta, koju podržavam više godina, unazad konačno dobila svoju realizaciju. Prva, najteža godina je iza nas, ali ono što je bitno je činjenica da su ponovo zajedno vozili takmičari iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, BiH i Makedonije – rekao je Vesnić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  Startovao 46. Srbija reli u Užicu

-Zadovoljan sam svojim nastupom. Još jednom sam dokazao da je maksimalno ozbiljan pristup takmičenjima jedini pravi put ka uspehu. Konkurencija je iz trke u trku bila sve veća, vozili smo prvi put i na Grobniku, ali moj tim i ja smo uvek bili na visini zadatka – kazao je on.

Vesnić je dodao da sa nestrpljenjem očekuje sledeću sezonu, jer prema najavama, u najjačim klasama „biće još više gužve“. U prvoj sezoni FIA kupa voženo je 10 trka, od kojih su četiri bile kružne, a šest brdskih.

Povezana vest:  FORMULA 1, Koreja gradi futuristički grad oko staze Formule 1

Pored pojedinačne konkurencije, bodovan je i plasman država, i tu je Srbija ostvarila uspeh osvajanjem prvog mesta.