ANDJEOSKI-GLASOVI

Anđeoski glasovi u misiji ljubavi i razumevanja – koncerti AMERICAN GOSPEL CHOIR

AMERICAN GOSPEL CHOIR, jedan od vodedih američkih horova osnovao je impresario, producent i sveštenik Leni Sverindžen 2003. godine u Tampi na Floridi, u saradnji sa pevačicom Nikol Ingram. Zbog naglašene duhovnosti u interpretaciji AMERICAN GOSPEL CHOIR je od publike nazvan „Andjeoski glasovi zahvalnosti“. Pojedinačno ili kao hor nastupali su sa mnogim velikim imenima kao što su Faith Hill, Tears for Fears, The Temptations, Sinead O’Connor, Jessica Simpson, Simple Minds, Robin Gibb (iz grupe Bee Gees), Kim Wilde… Njihov stalni koncertni dom je „House of Blues“ u glavnoj ulici Diznijevog Sveta (Disneyworld) u Orlandu, Florida, gde svake nedelje drže matine koncerte za brojne turiste iz celog sveta. Preko zime idu na turneje po raznim zemljama sveta.

Povezana vest:  EXIT obeležava 50 godina Leta ljubavi uz nove Viber stikere!

– Nije samo potrebno da umetnik peva o ljubavi i razumevanju, ved da istinski živi ono o čemu peva. To možete da doživite posle naših koncerata kada umetnici izadju u hol dvorana da se slikaju sa publikom, pričaju, dele autograme, grle decu… Tako možete još jednom da osetite ono što ste osetili za vreme koncerta. Mi živimo ono o čemu pevamo – kaže Leni Sverindžen.

Povezana vest:  Britni Spirs i Šakira snimaju duet?

Ovogodišnja evropska turneja hora, nazvana po pesmi Majkla Džeksona „Heal the World“ („Izlečimo svet“), ima humanitarni karakter. Članovi hora polovinu prihoda od prodaje svojih diskova doniraju u humanitarne svrhe u gradovima Srbije gde nastupaju.

– Gospel su lepe vesti – a svi mi volimo da čujemo dobre vesti. Da bi mogli da širimo lepe vesti o ljubavi, sredi, veselju, miru – mi pevamo. Recimo pesma „Oh, Happy Day“, koja je praktično himna gospel muzike, poznata je svima i ljudi imaju potrebu da je pevaju – po crkvama, katedralama, na proslavama. Ona potvrdjuje da možemo biti radosni, veseli i pozitivni, imati nadu – a to je univerzalna poruka koju mi prenosimo gde god nastupamo – ističe Nikol Ingram.

Povezana vest:  Anđelija Vujović na snimanju "X Faktora"

Uz decembarsku turneju po Evropi AMERICAN GOSPEL CHOIR promoviše svoj prvi CD u Srbiji, u zajedničkom izdanju Multimedia Concerts i Multimedia Music.

Turneja po Srbiji:

14. decembar – Novi Sad, Sinagoga

15. decembar – Beograd, Sava Centar

16. decembar – Novi Pazar, Dom kulture

17. decembar – Kragujevac

18. decembar – Niš