delta_city
Poznati protiv dijabetesa u šoping molu Delta City
 
Udruženje za borbu protiv dijabetesa „Plavi krug“ iz Beograda, obeležiće Svetski dan dijabetesa, 13. i 14. novembra, od 10 do 18 časova, nizom akcija u šoping molu Delta City.
U nedelju, 13.novembra, na prvom spratu šoping mola, svi zainteresovani građani imaće priliku da izmere nivo šećera u krvi, indeks telesne mase i procene rizik za dobijanje dijabetesa tip 2. U tome će im, pored medicinskog osoblja, pomagati brojne poznate ličnosti kao što su voditelji Dejan Pantelić, Miloš  Milovanović, Branka Nevestić, Nataša Miljković, proslavljeni sportisti Dragoslav Šekularac i Igor Butulija, glumica Olga Prodanović i drugi.
Ponedeljak 14.novembar, Svetski dan dijabetesa, obeležiće akcija trenera Dušana i Bate Rajića „Trenigom protiv dijabetesa“. Oni će tokom celog dana davati stručne savete u vezi sa treningom, ishranom i suplementacijom osoba sa dijabetesom. U 17 časova, na centralnom atrijumu, biće održan humanitarni  trening u kojem su svoje učešće najavile brojne poznate ličnosti poput voditelja Ivana Ivanovića i Vlade Stanojevića, glumca  Andrije Miloševića, modnog kreatora Bate Spasojevića, estradnih umetnica Slađe Delibašić, Jellene, Anabele Funky G, Jovane Pajić, zatim članova Olimpijskog komiteta Srbije, Košarkaškog kluba Partizan i mnogi drugi.
Svetski dan borbe protiv dijabetesa obeležava se svake godine u celom svetu, sa namerom da se poveća informisanost o šećernoj bolesti koja u poslednje vreme sve više uzima razmere pandemije. Volonteri „Plavog kruga“ će posetiocima Delta Cityja deliti edukatvine flajere i liflete, kako bi se što bolje upoznali sa ovom bolešću.
Povezana vest:  Sutra "Mikijeve magične predstave" u Kombank Areni, rasprodate ulaznice za premijeru