Virgin-Racing-VR-01-topFORMULA 1

 

Nastavlja se ruski prodor u F1, Virdžin postaje Marusia

 

Ruski proizvođač sportskih automobila Marusia Motors kupio je danas “značajan” udeo u vlasništvu Virdžin Rejsinga, ekipe koja se ove godine uključila u takmičenje Formule 1.

Šef Marusije i bivši vozač autotrka Nikolaj Fomenko naglasio je da je kupovina deonica deo procesa kojim kompanija želi da poveća svoju prisutnost u sportu. Marusia je i dosad bila sponzor Virdžina, a sada se ozbiljno uključila i u vlasničku strukturu.

Povezana vest:  RELI, PROMENA NA ČELU DRUGOG DANA TAKMIČENJA NA NOVOM ZELANDU

-Ovo je za Marusia Motors ostvarenje sna. Imaćemo ekipu u Formuli 1 i moći ćemo da pokažemo svetu da iz Rusije dolazi novi proizvođač automobila s istinskim globalnim ambicijama – rekao je Fomenko.

U Virdžinu, koji je bio među ekipama s najmanjim budžetom ove sezone, naglašavaju kako će dogovor s Rusima doneti preko potrebnu stabilnost. Ali, nijedna strana nije želela da otkrije koliko je novaca ruska firma uložila. Koristili su samo izraz “značajan udeo”, a da se zaista radi o velikom ulaganju potvrđuje i podatak da će se ekipa od sledeće sezone zvati Marusia Virdžin.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel slavio na Interlagosu, konstruktorska titula za Red Bul

U svakom slučaju, Rusija nastavlja veliki prodor u Formulu 1. Ove se sezone u ekipi Renoa pojavio prvi ruski vozač u istoriji, Vitalij Petrov, a površinom najveća zemlja sveta je dobila i organizaciju jedne trke. Staza će biti izgrađena u Sočiju, a prvo izdanje trke će se održati 2014. godine.