sebastian_vetel_1FORMULA 1 ABU DABI

Fetel najbrži na prvom treningu u Abu Dabiju

 

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel ostvario je najbrže vreme na današnjem prvom treningu uoči poslednje trke u šampionatu Formule jedan za Veliku nagradu Abu Dabija. Fetel, koji se bori za šamponsku titulu, ostvario je vreme od jednog minuta, 42 sekunde i 76 stotinki, a vozio je 18 krugova. On je bio brži više od sekunde od glavnih konkurenata za titulu.

Povezana vest:  Borković treći u kvalifikacijama na Slovakijaringu

Drugo vreme na treningu ostvario je vozač Meklarena Luis Hamilton sa 1:43,36 iz 16 krugova, dok je treći bio njegov klupski kolega Dženson Baton sa 1:43,78 u 19 krugova.

Fetel je treći u generalnom plasmanu vozača sa 231 poenom, a ispred su njegov klupski kolega Mark Veber sa sedam poena više i Fernando Alonso sa 246 poena. Veber je na današnjem treningu bio četvrti sa nešto više od sekunde zaostatka za Fetelom, a Alonso je zauzeo šesto mesto sa zaostatkom od 1,36 sekundi.

Povezana vest:  FORMULA 1, Nova pobeda Alonsa, Veber završio treći na VN Singapura

Alonso će pokušati da osvoji treću titulu šampiona, prvu sa Ferarijem, dok Fetel i Veber žele svoju prvu titulu. U generalnom plasmanu Hamilton, svetski šampion iz 2008. godine, zaostaje za Alonsom 24 poena i ima teoretske šanse za osvajanje titule.

Fetel je trijumfovao na prošlonedeljnoj trci za Veliku nagradu Brazila, ove sezone pobedio je na četiri trka i imao devet pol pozicija, dok je Veber zabeležio isti broj pobeda i imao četiri pol pozicije.

Povezana vest:  Mattias Ekström beleži ubedljivu pobedu

Poslednja trka u šampionatu, za Veliku nagradu Abu Dabija, vozi se u nedelju od 14 sati po srednjoevropskom vremenu.