fernando_alonso_portretFORMULA 1

 

Alonso: Petrov je vozio fantastičnu trku, moje čestitke Fetelu

 

Iza svoje i odluke svoje ekipe stao je Ferarijev pilot Fernando Alonso, najveći gubitnik VN Abu Dabija u Formuli 1, komentirišući preuranjeni odlazak u boks na poslednjoj trci sezone.

-U ovom je trenutku vrlo lako proceniti koja bi strategija bila bolja. Ali, tako je to u našem sportu. Ovo je ipak utrkivanje. Nekad vučeš dobre poteze, nekad ne. Nekad ti oni donose pobede, nekad poraze – rekao je smireni Alonso nakon trke u kojoj je taktički pogrešio možda prvi put ove sezone.

Povezana vest:  Udovičić: Borković na pravi način predstavlja Srbiju

-Kad pokrivate jednog, drugog morate da pustite, to je takav sport. Mi smo danas pogrešili… Na startu sam izgubio poziciju od Džensona Batđtona, a nakon toga je na stazu izašalo sigurnosno vozilo te su mnogi vozači iskoristili priliku za promenu guma, među njima Petrov i Rozberg. Uočili smo neke probleme s mekim kompletom guma na mom bolidu, videli da je Veber stao, pa smo odlučili i mi da statnemo. Da ga pokrivamo. Kad pokrivate nekog, nekoga drugog morate da pustite. Između pokrivanja Vebera, te puštanje Fetela odnosno Petrova i Rozberga, odlučili smo se na Vebera, a Petrova je kasnije bilo nemoguće prestići. Reno se pokazao vrlo brzim pri maksimalnoj brzini, te su mi iza Petrova preostali vrlo frustrirajući trenuci. Čovek je vozio fantastičnu trku, kao da se radi o životu i smrti. U jedinom trenutku kada sam mu se približio, reagovao je agresivno kao da se borimo za naslov. K tome, nije napravio ni jednu grešku. – rekao je posle trke Alonso i nastavio:

Povezana vest:  SRPSKI ŠAMPION U NEDELJU U SLOVAČKOJ NASTUPA NA ETCC TRKAMA DUŠAN BORKOVIĆ UPRKOS PROBLEMIMA JURIŠA KA VRHU

-Da nismo rano otišli u boks, rizokovali bi Vebera ispred sebe po mom povratku na stazu. Ovako smo morali da vodimo brigu o Rozbergu i Petrovu. Bila je to vrlo kompleksna odluka, u kojoj ovaj put nismo pogodili. Moje čestitke Sebastijanu Fetelu. Mi ćemo sledeće godine opet biti tu i boriti se za titulu.