Nakon drugog trkačkog vikenda koji je održan u Nemačkoj na stazi Hokenhajm, najbolji srpski automobilista Dušan Borković  na svoj bodovni skor dodao je još tri boda, pa sada u generalnom plasamanu među 34 vozača srpski as  zauzima desetu poziciju sa osvojenih 57 poena.

Današnju trku vozač NIS Petrol Racing tima je završio  pre vremena, nakon što su ga sudije kaznile prolaskom kroz boks bez objašnjenja. Pretpostavka je da je kaznu dobio zbog duela sa Paulsenom. Norvežanin je već na samom startu trke ušao u duel sa Borkovićem I oštetio mu automobil otpozadi. Nakon toga usledila su još dva napada Paulsena na našeg vozača i nesvakidašnja odluka sudija da kazni Borkovića prolaskom kroz boks gde je naš as I ostao do kraja trke zbog štete na automobilu koju je načinio upravo Norvežanin.

Povezana vest:  FORMULA 1, U nedovoljno konkurentnom bolidu Šumaher nije mogao da pokaže vozačko umeće

“ Želim da zaboravim ovaj trkački vikend što pre. I dalje ne verujem u ovakvu odluku sudija, ovo zaista samo nama može da se desi. Ja zbog Paulsena izgubim pet pozicija I pored toga sam bio fenomenalno brz, uspeo da obiđem Nađa, Morbidelija, Lojda. Krenuo da napadam Koronela. I onda mene kazne. Auto mi je juče bio uništen koliko su me izlupali, danas takođe od strane Paulsena  I nakon svega usledi ta nečuvena kazna. Jako se loše osećam zbog ovakvog odnosa organizatora”, pod velikim nabojem emocija je rekao Borković nakon trke.

Povezana vest:  FORMULA 1, Bruno Sena odlazi u Lotus

Posle 14.mesta u kvalifikacijama Borković je na obe trke startovao sa 14.pozicije, a nakon što je utvrđena velika greška merača vremena na jučerašnjoj trci, Dušan je po naknadnim zvaničnim rezultatima trku završio na 14. poziciji I osvojio 3 boda. Naime, greškom organizatora trka je trajala jedan krug duže.

Našeg asa kroz dve nedelje očekuje treći trkači vikend koji će se održati 8. I 9. juna na stazi Spa Frankošamp u Belgiji.

Povezana vest:  Borković sutra u Belgiji startuje sa poslednje pozicije