Tokom spektakularne završnice turnira Novi Sad Ultra Challenger divljenje publike zavredilo je osam najboljih ekipa među kojima su bili Novi Sad, Liman, Zemun, NY Harlem, Sosnovy Bor, Princeton, Šakiai i Lausanne. Najbolja na svetu, ali i u svom gradu, ekipa kluba Novi Sad osvojila je turnir pobedivši njujorški Harlem u finalu. Dominaciju srpskog basketa potvrdila je i ekipa Liman koja je, pored NY Harlema i Novog Sada obezbedila učešće na Masters turniru u Mexico City-ju kao trećeplasirani tim, dok je četvrta najbolja ekipa bila Zemun. Za MVP-a turnira izabran je brilijantni Dejan Majstorović iz ekipe Novi Sad.

Sa dubke punih tribina orilo se navijanje za domaće timove, a više hiljada ljudi strpljivo je pratilo turnir sa ekrana postavljenih ispred terena u centru grada. Atmosferu novosadskog Challenger-a svetskog kalibra komentarisali su i oduševljeni igrači iz 10 država sveta, a žestoko navijanje publike i sjajan prateći sadržaj doprineli su činjenici da će se o Novi Sad Ultra Challenger-u pričati još dugo. Prvi basket događaj ove veličine na našim prostorima bio je više od basketa. Spoj savršene „scenografije“ koju je činio centar Novog Sada, zvuci hip hopa poznatih faca kao što su Mikri, Struka, Timbe i Cake beats, šarmantni voditelji Luka Mišnić a.k.a Luća i Željko Čačija, specijalni efekti i rasveta učinili su Novi Sad Ultra Challenger jednim od najatraktivnijih turnira na svestskoj mapi basketa.

Povezana vest:  Partizan pobedio Metalac i ostvario šestu pobedu u Jadranskoj ligi

Najbolja ekipa sveta, Novi Sad, predvođena Dušanom Domovićem Bulutom jednoglasno je izjavila da im je titula u svom gradu jedna od najznačajnijih. „Igrati pred domaćom publikom, u gradu gde je sve počelo, u našem gradu, bio je pravi izazov. Još veći izazov bio je organizovati jedan ovako velik događaj, ali osećaj nakon pobede pred našom publikom ćije je navijanje bilo toliko glasno i motivišuće, je neopisiv“, izjavio je Bulut.

Povezana vest:  Radonjić nije potpuno zadovoljan igrom, ali je srećan zbog pobede

Zajedno sa FIBA-om, basket klubovi Liman, predvođen Stefanom Stojačićem i Novi Sad, predvođen Dušanom Domovićem Bulutom, Grad Novi Sad,  Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS 2019 i Autonomna pokrajina Vojvodina poklonili su Novosađanima događaj koji će se pamtiti.

Basket 3×3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Olimpijski komitet Srbije kategorisao je basket 3×3 u prvu kategoriju sporta za mogućnost donošenja zlatnog odličija sa Olimpijskih igara 2020 Srbiji. Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na FIBA 3×3 World Tour-u, a dve najbolje ekipe na svetu dolaze upravo iz Novog Sada – „Liman 3×3“ i „Novi Sad 3×3“ stoga je Novi Sad već godinama prestonica basketa. Najbolji igrači sveta, Dušan Domović Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion svetskog prvenstva u basketu 3×3.

Povezana vest:  Metalcu posle drame bodovi protiv Krke

Generalni sponzor događaja bio je Ultra energy drink, a turnir su podržali i Grad Novi Sad – Gradska uprava za sport i omladinu, Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS 2019, Autonomna pokrajina Vojvodina – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao i šoping centar Promenada, MaxBet i VODA VODA.

Foto: Nenad Mihajlović