Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je da u ekipi vlada dobra atmosfera pred kvalifikacioni turniru za Olimpijske igre.

Turnir je na programu od 29. juna do 4. jula u Beogradu, a pored Srbije za olimpijsku vizu boriće se Italija, Filipini, Dominikanska Republika, Portoriko i Senegal, a samo pobednik turnira plasiraće se na Olimpijske igre u Tokiju.

„Vrlo specifičcna situacija. Radujemo se što možemo da igramo košarku, Dosta improvizacija, moram da budem fleksibilan u donošenju nekih odluka. U prvim danima smo imali nekoliko igrača. Ono što je bitno imamo pozitivnu energiju. Idemo od dana do dana. Nema vremena, nemamo bazične pripreme. Nema kukanja, momci su pravi na trenzima, Uvek ćemo dati sve od sebe. Maksimalno su motivi sani, cilj je da se kvalifikujemo za OI“, rekao je Kokoškov na konferenciji za medije pred predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

Povezana vest:  Završen Jordan Brand Classic 2013 košarkaški kamp u Barseloni, Srbi među najboljima

Kapiten Miloš Teodisić istakao je da tim koncentrisan na cilj.

„Krenule su atipične pripreme, nismo ni kompletni, ali to nisu opravdanja. Znamo zašto smo došli, a to je odlazak na OI. Na to smo fokusirani, a sve probleme ćemo rešavati u hodu“, rekao je Tedosić.

Centar Boban Marjanović kaže da su svi spremni za ono što ih očekuje.

„Mislim da smo nastupili profesionalno svakog momeneta, momci su sve shvatili ozbiljno, Tu smo da odradimo posao kako treba“, rekao je Marjanović.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA 2011, Preokret Zvezde za plasman u polufinale Kupa (FOTO)

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić rekao je da je ponosan što je kvalifkacioni turnir ostao u Beogradu i da je zhavalan drzavi što je u tome uspela.

„Ciljevi su visoki, to je da se plasiramo na OI. Primpreme idu kako treba, odvijaju se po planu. Imaćemo informaciju o tome koliko će publike biti“, rekao je  Bolić.

Pre kvalifikacionog turnira košarkaši će igrati prijateljski turnir Akropolis kup od 18. do 20. juna.

U Atini će igrati Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Dalibor Ilić i Dragan Milosavljević.

Povezana vest:  Mitrović: Greške protiv FMP-a ispraviti u Novom Sadu

Pored Nikole Jokića, Alena Smailagića i Alekseja Pokuševskog, koji neće igrati za nacionalni tim ovog leta, na spisku za Grčku nema povređenih Miroslava Raduljice, Nemanje Nedovića, Marka Gudurića, Ognjena Jaramaza, Vasilija Micića, Vladimira Lučića i Nikole Kalinića koji su dobili odmor, kao ni Bogdana Bogdanovića koji nije završio sezonu u NBA ligi, dok će se Nikola Milutinov priključiti timu u Atini.

Akropolis kup će propustiti i kapiten Teodosić, kako bi se odmaran priključio ekipi pred start kvalifkacija za OI.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images