Najbolji srpski automobilista Dušan Borković, završio je prvi dan 52. Srbija relija kao najbolji na svih osam brzinskih ispita koji su danas voženi.  Borković I njegov suvozač Igor Marković u Škodi fabiji R5 Evo bili su najbrži na brzincima: Mrka stena 1 i 2, Kriva reka 1 i 2, Župa 1 i 2, kao i na dva noćna brzinca na Beranovcu. U ukupnom skoru prvog dana bili su brži skoro četiri minuta od drugoplasiranog timskog kolege Puskadi Janoša.

Povezana vest:  FORMULA 1, De la Rosa u Pireliju

Ove godine Srbija reli okupio je čak 59 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvuju i posade iz Bugarske, Mađarske, Turske, Švedske, Hrvatske, pa čak i Japana. Reli se boduje za Evropski reli trofej, Šampionat Srbije, Šampionat Bugarske i Šampionat BiH.

Iako reli trke nisu njegova specijalnost I iako im se vratio posle punih 10 godina Dušan Borković je prvog dana imao mnogo toga da pokaže publici.

„Nije bilo loše. Bio sam uzbuđen na početku jer nisam znao kako će automobil da se ponaša, ali sam se super snašao zajedno sa mojim suvozačem Igorom Markovićem. Imamo 4 minuta prednosti što je odlično, ali jedva čekam sutrašnji dan. Postavili smo danas dobar temelj da se trofej ponovo vrati domaćem vozaču posle gotovo tri decenije, ali nikada ne možete biti sigurni do kraja. Ja se svakako nadam najboljem sutra“, rekao je Borković.

Povezana vest:  FORMULA 1, Šef Renoa želi što pre sastanak s Rikonenom

Prvog dana takmičari su vozili brzu trku maršrutom iznad Vrnjačke Banje prema Mitrovom polju do Kopaonika, pa su se preko Aleksandrovca vraćali u Vrnajčku Banju i tako dva kruga, dok su na Beranovcu vožene dve noćna trke, koje su bile posebna atrakcija za publiku.

Borkovića sutra očekuju tri brzinske trke od Vrnjačke Banje prema Goču, a onda preko Aleksandrovca nazad prema Vrnjačkoj Banji, kada će se znati i konačni pobednik 52. Srbija relija.

Povezana vest:  Udovičić: Država će, koliko može, pomoći Borkoviću