Michael-Schumacher-Mercedes-GPFORMULA 1

 

Mihael Šumaher: Ne obazirem se na kritike

 

Mihael Šumaher, sedmostruki svetski prvak u Formuli 1 kroz istoriju, prošle se sezone vratio na stazu, ali ni izbliza nije ostvarivao rezultate kakvima je razmazio svoje navijače u nekadašnjim godinama.

Godinu je Šumaher u bolidu Mercedes GP-a završio na devetom mestu ukupnog poretka. I dok je uistinu bilo pretenciozno očekivati da se može ubaciti u borbu za naslov prvaka s Fetelom, Alonsom i ostalima, jedan deo odgovora u kakvoj je formi ipak leži u činjenici da je ostvario dvostruko manje bodova od timskog kolege i sunarodnika Nike Rozberga.

Povezana vest:  "Džipijada" u februaru u Boru

Mnogi su kritikovali njegovu povratničku godinu, kao i uopšteno odluku da opet nastupa u Svetskom prvenstvu Formule 1. Ali, Šumaher je u razgovoru za CNN još jednom izjavio da ga previše ne zamaraju takvi stavovi.

-Stvarno ne pokušavam da se obazirem na sve te kritike. Ja znam da sam doneo dobru odluku, jer samo ja znam kako se osećam. Uživam u svakom nastupu, a to sam tražio od ove godine koja je završila – krenuo je s pričom Mihael Šumaher.

Povezana vest:  Borković uprkos bolovima osvojio prva četiri boda za Independent trofej

-Ako govorimo iz perspektive osvajanja naslova naravno da ne mogu da budem zadovoljan konačnim devetim mestom. Ali, stvarno je pod znakom pitanja ko je mogao da postavi tako visoki cilj. Nemamo baš mnogo ispunjenih uslova za upuštanje u takvu borbu. Ali, ponavljam, adrenalin sam opet osetio, a to sam tražio. Iduća godina, koju ću na štetu svih mojih kritičara opet voziti, biće bolja. To već sada mogu da najavim. Pauza koju sam imao je stvarno duga i morala je ostaviti traga na meni. Nemoguće je vratiti se i odmah pobeđivati – rekao je harizmatični Nemac.

Povezana vest:  FORMULA 1, VN Koreje: Fetel pronašao esker uz stazu