Eurosport će 2022. godine započeti dugoročno partnerstvo sa FIM (The Federation International de Motocyclisme)  i u narednih 10 godina će širom sveta promovisati sve FIM Speedway događaje i discipline.

Eurosport će iskoristiti svoje dugogodišnje iskustvo u predstavljanju moto sporta, kao I međunarodni  ugled kompanije Discovery kako bi što snažnije promovisao Speedway širom sveta.

Partnerstvo će težiti proširenju međunarodnog Speedway GP kalendara, kao i lansiranju Speedway-a  na nove teritorije i povećanju njegove publike širom sveta.

Europsort Events će takođe sarađivati sa organizatorima na lokalnoj promociji i uvećanju prodaje ulaznica, ali i dodatnom angažovanju navijača.

„FIM je oduševljen što proširuje svoju saradnju sa kompanijom Discovery i Eurosport Events-om, koji je promoter FIM Svetskog prvenstva u izdržljivosti od 2015. Ova nova saradnja obezbediće povećanu vidljivost u medijima FIM Speedway Grand Prix Svetskog prvenstva kroz Eurosportove platforme i druge emitere”, rekao je nakon potpisivanja Ugovora predsednik FIM-a Jorge Viegas

Povezana vest:  FORMULA 1, Veber uveren u isti tretman u Red Bulu

Predsednik, Eurosport i Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions, Endru  Georgiou, je rekao:

„Eurosport Events ima bogatu tradiciju u izgradnji i jačanju portfolia događaja na koje ima prava prenosa, i jedinstvenu sposobnost da kao deo mreže Discovery i dalje uvećava sportsku publiku. Drago mi je što imamo priliku da produbimo odnos sa FIM-om i dalje razvijamo jedan od najzabavnijih i najuzbudljivijih moto sport serijala na svetu”.

Povezana vest:  FORMULA 1, Sebastijan Fetel: Alonso mi još nije čestitao

On je I dodao da Speedway već ima  jednu od najstrastvenijih i najangažovanijih zajednica fanova moto-sporta na brojnim ključnim tržištima širom sveta, tako da Eurosport Events jedva čeka da primeni svoja promotivna znanja  kako bi dodatno popularisao sport i širio publiku.

Šef Eurosport Events-a, Fransoa Ribeiro, rekao je: „Drago nam je što ćemo unaprediti naš odnos sa FIM i proširiti naš portfolio moto događaja pored FIM Svetskog prvenstva u izdržljivosti. Speedway je i dalje jedina kategorija motosporta organizovana na stadionima. FIM nam je dao globalnu odgovornost za narednih 10 godina i radujemo se 2022. godini”.

Povezana vest:  RELI, Sebastijan Ožije povećao prednost na reliju u Meksiku

Eurosport Events će na sebe preuzeti već dokazanu ulogu dizanja popularnosti, kao što je to već učinio sa  nekim od najpopularnijih automobilskih serija u svetu – uključujući FIA WTCC, FIA Evropsko prvenstvo u reliju, novu seriju električnih turing automobila PURE ETCR, FIM Svetsko prvenstvo u izdržljivosti i UCI Svetsko prvenstvo na drumovima. Kao deo Discovery sistema promotor će takođe imati mogućnost da iskoristi ogromne razmere platformi, kanala i brendova grupe kako bi podigao vidljivost i svest o ovom sportu novoj publici na globalnom nivou.

PHOTO: MIKAEL FRITZON/AFP via Getty Images