Michael-Schumacher-Mercedes-GPFORMULA 1

 

Šumaher: Nisam najveći

 

Debata koja se godinama vodi oko toga da li je Mihael Šumaher najbolji vozač svih vremena u Formuli 1 ili ne pridružio se i sam Nemac i to na zanimljiv način. Njegov odgovor je „ne”.

Sa 91 pobedom i sedam osvojenih šampionskih titula Šumaher je, makar statistički, najbolji vozač koji se ikada takmičio u najbržem cirkusu na svetu. Međutim, ako se uzme u obzir da se nikada nije takmičio protiv vozača kakav je bio Huan Manuel Fanđo, kao i da je imao samo dve pune sezone za protivnika Airtona Senu, osvajača tri titule, uvek se rasplamsa debata kada se razmišlja o najboljem među najboljima.

Povezana vest:  Leb: Prestar sam za Formulu 1

-Ne mislim da sam najveći. Ima toliko različitih kategorija. Ako uzmete u obzir DTM šampionat u kome se takmiči moj brat, probao sam to, ali nema šanse da bih bio uspešan kao u Formuli 1. Jednostavno osećaj nije bio isti – objašnjava Šumaher.

Osim debate o tome da li je najboplji svih vremena, Nemca je tokom karijere oduvek pratilo i pitanje da li je spreman za pobedu po svaku cenu?

Povezana vest:  MOTO GP, Markes osvojio pol poziciju u Aragonu

-Ne, samo u okviru onoga što je dozvoljeno. Ako je u tim okvirima, onda je odgovor da. Tada forsiram do krajnjih granica – jasan je Šumaher.