Michael-Schumacher-Mercedes-GPFORMULA 1

NIJE BILO MESTA ZA NEMCA U AUTOSPORTOVOM IZBORU

Šumi ni među 50 najboljih

 

Prva sezona Mihaela Šumahera posle trogodišnje pauze očigledno nije bila preterano uspešna sudeći po izboru 50 najboljih vozača 2010. magazina Autosport. Za Nemca nije bilo mesta sa prostim obrzloženjem da „nije bio dovoljno dobar”.

Izbor vodećeg britanskog auto magazina uključuje vozače iz svih važnijih internacionalnih serija, a baziran je na njihovim rezultatima, iskustvu i kvalitetu.

Na prvom mestu našao se najmlađi šampion u istoriji Formule 1 Sebastijan Fetel, dok je na drugom mestu Luis Hemilton, četvtoplasirani u šampionatu. Vozač NASKAR serije DŽimi DŽonson zauzeo je treće mesto, a četvrti je Fernando Alonso nedavno izabran za najboljeg vozača po glasovima šefova ekipa, takođe u izboru Autosporta. Šumaherov klupski kolega Niko Rozberg nalazi se na 12. mestu.

Povezana vest:  Fantastični Borković pobedio i u Brnu

Urednik Endrju van de Burt objašnjava da Šumaher nije imao tokom sezone nijednu izuzetnu trku.

– Nijednom nije bio na podijumu i nije uspeo da uradi ništa od onoga što smo očekivali od njega. NJegov povratak je baš zbog toga bio nestrpljivo iščekivan, a rezultat je toliko razočaravajuć. Da je bila makar jedna trka gde je Šumaher bio sjajan to bi možda bilo dovoljno da bude na listi. Ali ne mogu da se setim nijedne – bez pardona je komentarisao Van De Burt.

Povezana vest:  ARANĐELOVAČKI DIJAMANT NA SVETSKOM TESTU IZDRŽLJIVOSTI 24 ČASA LE MANA

S druge strane Rozberg je ostvavio bolji utisak:

– Rozber je bio i više nego ravnopravan sa Šumaherom. Ono što smo mogli da vidimo tokom sezone pokazuje da je Rozberg dobar vozač, iako možda nije najbolji. Samim tim to što je Šumaher bio lošiji od njega nije ga prikazalo u najboljem svetlu.

 

Povezana vest:  Sagmajster u Argentini

NAJBOLJIH 10 U IZBORU AUTOSPORTA

1. Sebastijan Fetel (Formula 1)

2. Luis Hemilton (Formula 1)

3. DŽimi DŽonson (NASKAR)

4. Fernando Alonso (Formula 1)

5. Sebastijan Loeb (Reli)

6. Dario Frankiti (Indikar)

7. Mark Veber (Formula 1)

8. Vil Pauer (Indikar)

9.Robert Kubica (Formula 1)

10. DŽenson Baton (Formula 1)