marc_koma_dakar_reli_peti_danDAKAR RELI 2011

Sainc i Koma saučavali vođstvo na reliju Dakar

 

Karlos Sainc (Carlos Sainz) – u konkurenciji vozača automobila i Mark Koma (Marc Comain) – u konkurenciji motociklista, sačuvali su danas vodstvo u generalnom plasmanu Relija Dakar koji se vozi u Čileu. U današnjoj, petoj etapi pobedili su Stefan Peterhansel (Stephane Peterhansel) – u konkurenciji vozača automobila i Paulo Gonsalves (Paulo Goncalves)- u konkurenciji motociklista.

Povezana vest:  RELI, ŠVEDSKA – DRUGI DAN, Hirvonen povećao prednost

Peterhansel je prešao deonicu u pustinji Atakama (Atacama) za 4:33:19, 1:24 ispred Nasera Al-atije (Nasser Al-Attiyah), a 3:15 ispred Sainca. U generalnom plasmanu branilac titule Sainc je 2:26 ispred Peterhansela, a 2:33 ispred suvozača tima „Folksvagen“ (Volkswagen) Al-Attije.

U konkurenciji motociklista Gonsalves je završio etapu 2:18 ispred Fransiska Lopesa Kontarda (Francisco Lopez Contardo) iz Čilea, a 2:19 ispred Fransa Ferhefena (Frans Verhoeven). Koma koji vozi KTM, danas je bio četvtri, ali je u generalnom plasmanu ispred Sirila Deprea (Cyril Despres) za 10:14. Depre je kažnjen za 10 minuta jer je u četvrtoj etapi skrenuo sa staze.

Povezana vest:  TREĆI DAN SVETSKOG ŠAMPIONATA U PUSTINJI OKO ABU DABIJA, Sagmajster podiže ritam

Za sada nema podataka o današnjem plasmanu Gabora Sagmajstera (Saghmeister), motocikliste iz Srbije, na KTM-u. On je u sredu osvojio 71. mesto, a u generalnom plasmanu bio 70.