Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je novih 10 bodova na četvrtom trkačkom vikendu TCR Evropa šampionata koji je održan na stazi Spa Frankoršam u Belgiji. Srpski as na jednomesečnu pauzu, pre nastavka šampionata u septembru, odlazi sa osme pozicije u genelanom plasmanu i sa ukupno osvojena 123 boda.

Borković je u obe trke startovao sa 16. pozicije, da bi prvu završio na 12. mestu i osvojio sedam bodova, a drugu trku na 14. mestu sa tri nova osvojena poena.

Problemi sa automobilom u kvalifikacijama, kao i loš odabir guma u drugoj tci, obeležili su trkački vikend na omiljenoj stazi našeg asa.

Povezana vest:  FORMULA 1, Staza u Vijetnamu vredna 150 miliona dolara

„Žao mi je zato što je Spa staza koju izuzetno volim i uvek sam ovde bio, ako ne prvi, onda među najboljima. Automobil je u kvalifikacijama bio neupravljiv, gubio je snagu,  nismo uspeli da pronađemo dobar setup. U prvoj trci je bio nešto bolji, ali u incidentu u kojem je učestvovalo nekoliko takmičara, a koji se desio već u prvom krugu prve trke, meni je pukao prozor od delova nečijeg automobila. Tako da sam ostatak trke vozio bez prozora i dalje od 12. pozicije, u ovakvim uslovima, nije bilo moguće“, rekao je Borković.

Povezana vest:  40 činjenica o Sebastijanu Lebu koje niste znali

Drugu trku obeležili su veoma nepovoljni vremenski uslovi. Kiša je počela pred sam početak trke, a potom ubrzo i prestala. Odluka Dušanovog tima da na njegov Audi RS 3 LMS stavi sve četiri kišne gume pokazala se kao pogrešna.

„Sa 16. pozicije sam opet upseo da dođem do 12, ali kako je kiša brzo prestala i najveći deo vremena smo vozili po suvom, gume su se brzo istrošile i u samoj završnici trke prestigli su me Gavrilov i Jang. Ostaje jedan veliki žal za ovim vikendom, ali i osvojeni novi bodovi koji će biti važni u završnici šampionata“, dodao je Borković.

Povezana vest:  Posle nesportskog poteza Lesensa na drugoj trci i Askone posle trke, Borković ostao bez bodova u Monci

Naredni trkački vikend vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Comtoyou Racing vozi u Nemačkoj, na čuvenoj stazi Nirburgring, od 3. do 5. septembra. Ovo je jedina staza ove sezone na kojoj naš as nikada nije vozio.

PHOTO: PR TEAM