sebastian_loeb_111

RELI

Loeb trijumfovao na takmičenju u Meksiku

Baš kao što je i najavljivao da će učiniti sve kako bi pobedio, Sebastijan Loeb uspeo je da ispuni cilj. Sedmostruki uzastopni šampion slavio je u Meksiku i doneo i prvu pobedu za novog Sitroenovog izazivača u Svetskom šampionatu DS3. Super Seb se na taj način brzo vratio u igru posle razočaravajućeg šestog mesta osvojenog u Švedskoj na prvom relijmu sezone.

Francuzu je na ruku išlo i odustajanje sunarodnika i klupskog kolege Sebastijana Ožijea na prvoj etapi poslednjeg dana takmičenja. Ožije je imao 10 sekundi prednosti, ali je 13 kilometara od starta etape Guanhuatito izleteo sa puta što je značilo i ispadanje iz daljeg takmičenja.

Povezana vest:  Borković: Dokazao sam da mi je mesto na svetskom nivou

Super Seb iskoristio je okolnosti odvezavši bez problema poslednje dve etape i trijumfovao jer je dvojac iz Forda Miko Hirvonen i Jari-Mati Latvala bio predaleko da bi mogli da ga ugroze.

Hirvonen je osvojio drugo mesto sa nešto više od minut i po zaostatka, dok je Latvala bio dva i po minuta iza Loeba na trećoj poziciji. Međutim, iako nisu mogli da se približe Loebu, dvojac iz Forda osvojio je važne bodove u borbi za ekipnu titulu, naročito ako se uzme u obzir da drugi Sitroen sa Ožijeom nije osvojio nijedan bod za francusku ekipu.

Povezana vest:  MOTO GP, Pobede Spiesa, Markeza i Vinalesa u Holandiji

Posle osvojenog petog mesta u Švedskoj, Peter Solberg otišao je korak dalje osvajnjem četvrtog mesta u Meksiku. Norvežanin nastavlja da dokazuje da se može osvojiti pregršt bodova čak i kada je u pitanju privatna ekipa.

Rezultati: 1. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen DS3) 3:53:17,0 časova, 2. Miko Hirvonen (Finska, Ford Fiesta) + 1:38,4, 3. Jari-Mati Latvala (Finska, Ford Fiesta) + 2:23,9, 4. Petetr Solberg (Norveška, Sitroen DS3) + 7:18,4, 5. Mats Ostberg (Norveška, Ford Fiesta) + 8:43,5, 6. Hening Solberg (Norveška, Ford Fiesta) + 9:50,0, 7. Naser Al-Atijah (Katar, Ford Fiesta) + 13:21,5, 8. Martin Prokop (Češka, Ford Fiesta)+ 13:35,0, 9. J. Haninen (Finska, Škoda Fabia) + 14:48,7, 10. Federiko Viljagra (Argentina, Ford Fiesta) + 48:17,2…

Povezana vest:  Džef Kuns predstavio umetnički automobil za Le Man

ŠAMPIONAT VOZAČA

1. Miko Hirvonen (Finska, Ford Abu Dabi tim)         43

2. Sebastijan Loeb (Francuska, Sitroen Total tim)      35

3. Jari-Mati Latvala (Finska, Ford Abu Dabi tim)      32

4. Mats Ostberg (Norveška, M-Sport Stobart Ford tim)        30

5. Peter Solberg (Norveška, Peter Solberg tim)          25

6. Sebastijan Ožije (Francuska, Sitroen Total tim)      15

7. Hening Solberg (Norveška, M-Sport Stobart Ford tim)     12

8. Per Gunar Anderson (Švedska, PG Anderson)      6

9. Kimi Raikonen (Finska, ICE 1 Racing)      4

10. Metju Vilson (V. Britanija, M-Sport Stobart Ford tim)    2