borkovic_02

Tijumf Dušana Borkovića na trci Evropskog šampionata na brdskim stazama u Austriji

Najmlađi osvajač Dijamantske kacige u istoriji srpskog automobilizma Dušan Borković imao je sjajan debi na Evropskom šampionatu na brdskim stazama.

Borković je u austrijskom Rehbergu trijumfovao u generalnom plasmanu među automobilima, u konkurenciji preko 200 vozača podeljenih u dve grupe.

Srpski automobilista je do pobede došao u vremenu od 4:58.600 minuta, a u grupi N u kojoj se takmiči, tri sekunde iza sebe ostavio je vodećeg u generalnom plasmanu Slovenca Aleša Preka.

Povezana vest:  OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE, Sagmajster šampionski

Borković je bio najbrži na obe vožnje koje su se merile za trku, a tokom prve je postavio apsolutni rekord staze od dva minuta i 21 sekunde. Posle trijumfa, 26-godišnji srpski šampion na brdskim stazama, je istakao da mu je to jedna od najdražih pobeda u karijeri.

-Trka je bila izuzetno teška, a ova pobeda mi je jedna od najdražih, pored toliko titula, jer mi je prva u Evropskom šampionatu. Vremenski uslovi su dodatno otežali, ali je pobeda baš zbog toga slađa. Srećan sam što sam trijumfovao u tako jakoj konkurenciji, a sada moram i na narednoj trci u Španiji sve to da opravdam – rekao je Dušan Borković.

Povezana vest:  Borković najbolji na kvalifikacijama u Nemačkoj

Podsetimo, Borković je tokom treninga ostvario najbrže vreme i tada je postavio novi rekord staze, koji je na trci još popravio. Uz to, on je prvi vozač sa ovih prostora koji učestvuje na Evropskom šampionatu na brdskim stazama, sa željom da u što boljem svetlu predstavi i sebe i Srbiju.

Domaćin naredne trke Evropskog šampionata na brdskim stazama biće španski Fito 15. maja.

Povezana vest:  Legendarna ekipa: „Opel Racing Stars" na „Oldtimer Grand Prixu"