WRC_sardinija_2

RELI

Citroen DS3 WRC nastavlja sa pobedama na makadamu

Posle Meksika, Portugala i Jordana, Citroën DS3 WRC zabeležio je četvrtu uzastopnu pobedu na makadamskoj podlozi. Sebastien Loeb i Daniel Elena bili su prvi na stazi tokom sva tri dana takmičenja, na kraju pobedili i tako povećali vođstvo u plasmanu vozača u Svetskom reli šampionatu (WRC). Sebastien Ogier i Julien Ingrassia na cilj su stigli kao četvrtoplasirani, i tako obezbedili važne bodove za Citroën Total World Rally Team, koji vodi u šampionatu proizvođača.

Povezana vest:  Milionska tužba organizatorima Dakarskog relija

Posle dva duga dana borbe sa konkurentima, nedelja je na Rally Italy bio poslednji sprint za za posade koje su ostale u takmičenju. Sebastien Loeb je dan započeo sa prednošću od 23,8 sekundi ispred Mikke Hirvonena. Prvi nedeljni brzinski ispit bio je kratki Gallura (8,24 km), koji je kasnije vožen i kao finalni Power Stage. Sedmostruki reli šampion sveta, ponovo je bio hendikepiran, jer je bio prvi na stazi, i njegova prednost je smanjena na 20,2 sekunde.

Povezana vest:  RELI, SOLBERG PRIREDIO IZNENAĐENJE PRVOG DANA U MEKSIKU

-Sledeći brzinski ispit Monte Olia (BI 16) bio je manje kažnjavajući, u smislu čišćenja staze. Nisam imao drugog izbora. Moram sam nastaviti maksimalnim tempom, kako bi se sačuvao od povratka Mikke Hirvonena. Na brzinskom ispitu 17, startovao sam snažnim tempom, a u finiš relija sam ušao smirenije, jer sam shvatio da me ne može“uhvatiti – izjavio je Sebastien Loeb, pobednik Rally Sardinia 2011.

Sebastien_Loeb_Daniel_Elena_saradinija

Sebastien Ogier je u finalni dan takmičenja ušao sa ciljem da završi na podijumu, ali njegova nada je ugašena na 17. brzinskom ispitu.

Povezana vest:  Sebastijan Leb osvojio devetu uzastopnu WRC titulu

-Nisam primetio ukopan kamen, na izlasku iz jedne brze krivine. Zadnji levi točak udario je u kamen, i polomili smo oslanjanje. Stao sam, jer sam mislio da nam je samo pukao pneumatik. Uspelo smo da nastavimo, ali na ovom brzinskom ispitu smo izgubili preko minut vremena. Izgubili smo jednu poziciju u plasmanu, ali moglo je biti i gore  – izjavio je Sebastien Ogier.