Mattias Ekstrom

Mattias Ekström beleži ubedljivu pobedu

Pobeda Esktroma je omogućila da Audi povede protiv Mercedesa sa 4:2 u dosadašnjem toku šampionata.

86.500 gledalaca tokom vikenda je ispratilo dominantni nastup vozača Audi Sport Team Abt Sportsline na stazi Nürburgring. Dominacija na kvalifikacijama je pretvorena u podjednako impresivnu vožnju tokom trke i pobedom sa 5,5 sekundi prednosti u odnosu na trenutno vodećeg u generalnom plasmanu, vozača Mercedes tima, Bruno Spengler-a. Ovo je ujedno i 15-ta pobeda Esktroma u DTM šampionatu.

Povezana vest:  FORMULA 1,Veber: Potrebna mi je pobeda

Mattias Ekstrom je morao da čeka celih 63 nedelje, odnosno 441 dan da bi se ponovo popeo na najviši stepenik pobedničkog podijuma. Estrom je prethodno pobedio na stazi Valensija prošle, 2010, godine.

Abt Sportsline tim je do samog kraja imao čak dva vozača na pozicijama 1-2, ali je u pretposlednjem krugu zbog kasnog kočenja izgubio poziciju i trku završio kao treći. Četvrto i peto mesto su osvojili vozači Audi timova – Timo Scheider i Martin Tomczyk.

Povezana vest:  MOTOCIKLIZAM, SP ITALIJA, Pobeda Pedrose u Muđelu

Edoardo Mortara je trku zabvršio kao sedmoplasirani i on je peti Audi vozač koji je trku završio u bodovima. Mortara je najbolje plasirani “novajlija”, a na devetom mestu je trku završio njegov timski kolega, Filipe Albuquerque, i njemu je za malo izmakao bodovni plasman.

Rezultatima trke je veoma zadovoljan Direktor Audi Motorsport odeljenja, Dr. Wolfgang Ullrich: “Mattias Ekström i njegov A4 DTM su bili klasa za sebe tokom celog vikenda. Kompletan Abt tim je radio besprekorno tako da smo veoma zadovoljni rezultatima.”

Povezana vest:  AUTOMOBILIZAM EP, Dušan Borković vIcešampion Evrope