sagmajster111

OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE

Sagmajster šampionski

 

Pretposlednju trku Otvorenog šampionta Srbije u moto krosu održanu na peskovitoj stazi u bagremovoj šumi u Horgošu na samoj državnoj granici, obeležio je majtorskim vožnjama Aleks Nađi gost iz Mađarske, aktuelni šampion u svojoj zemlji. Od domaćih vozača u drugoj vožnji briljirao je Gabor Sagmajster organizator i takmičar.

– U prvoj vožnji trebalo mi je dva do tri kruga da uhvatim ritam i zato sam završio na trećem mestu, generalno, odnosno drugom u nacionalnom šampionatu. Peskovita staza kakav je u Horgošu pored umeća iziskuju i dosta snage, tako da nikome nije bilo lako da odradi 20 minuta plus dva kruga, kako nalaže Pravilnik takmičenja. Iskustvo sa Dakara dobro mi je došlo, ali ujedno sam ovo takmičenje iskoristio kao svojevrstan trening za narednu avanturu koja startuje 1. januara 2012. godine u Argentini, a završava se dve nedelje kasnije u Limi glavnom gradu draževe Peru – rekao je Sagmajster.

Povezana vest:  Vaskrs Borkovića - 7. mesto u drugoj trci u Francuskoj

Prvu vožnju obeležili su oblaci prašine, koja je na trenutke prosto onemogućavala vožnju, zbog smanjenje vidljivosti. Biti vodeći značilo je pored prednosti i mogućnost izbora idealne putanje. U drugojvožnji viđeni su dijemteralno suprotni uslovi. Prognoza metereologa se obistinila i nebo se prosto otvorilo. Ako ništa drugo, nije bilo prašine, ali je zato trebala nova tehnika za vožnju.

– Ako izuzmem Nađija gosta iz Mađarske, koji je stvarno odlično vozio, mogu se pohvaliti pobedom u drugoj vožnji. Istini za volju imao sam sreće da se Aleksu Varadiju u drugom krugu pokvario motor, ali to svakako ne umanjuje moju pobedu, jer sam za protivnika imao Velibora Milunovića, koji je prvi put vozio u Horgošu, ali konkurencija je konkurencija. Ove godine nisam tako često imao prilke da se popnem na najviši stepenik pobedničkog postolja, ali svaki put kada mi je to pošlo za rukom, zaslužio sam u potpunosti.

Povezana vest:  MOTO GP, Dani Pedrosa osvojio pol poziciju u Brnu

Pretposlednje takmičenje otvorili takmičari klasa do 65 i 85 kubika, vozeći u diviziji. U oba izdanja bez premca bio je Viktor Ivanović takmičar iz Crne Gore, koji ove sezone beleži sve same uspehe. Druga trka pripala je takmičarima u klasi do 125 kubika, gde je pomenuti Nađi jednostvano gotovo sve takmičare ostavio za krug. Branko Antić i Miroljub Cvetković jedina su dva domaća takmičara koja su završila u istom krugu. Ričarad Sagmajster završio je kao treći i na taj način doprineo osvajanju vrednih bodova za odbranu titule u plasmanu klubova.

Povezana vest:  Kišni ples amatera

Nezvanični rezultati

klasa 65: 1. J. Kristof

klasa 85: 1. V. Ivanović, A. Rozgonji, 3. N. Kovač

klasa 125: 1. A. Nađi, 2. B. Antić, 3. B. Jaroš

klasa 250: 1. A. Nađi, 2. G. Sagmajster, 3. V. Milunović

TEKST: PLUMRACE