trka_hotel_juga_jun_2010TRKE IZDRŽLJIVOSTI I ŠAMPIONAT SRBIJE NA UŠĆU

Izazov nove staze

 

Sa puno neizvesnosti do samog vikedna kada je zakazana prva trka izdržljivosti 24 časa Beograda, polemisalo se da li će uopšte biti prve ulične trke, plus šampionat Srbije na kružnim stazama, sa sve muzičko scenskim nastupom na novobeogradskoj strani prestonog grada.

Dok je konferencija za novinare trajala, vredne ekipe radile se na novoj stazi, koja će po rečima svih učesnika biti veliki izazov za sve automobiliste, kako za goste iz inostranstva, tako i za domaće majstore volana.

Povezana vest:  Borković: Verujem da ću imati uspešne nastupe u Aziji

Uslovljeni postojećim stanjem stvari na terenu, odlučeno je da nova staza ima tri ukosnice (krivine od 180 stepeni), jedan praktično levak, gde će se ići u koloni jedan po jedan jer drugačije nije izvodljivo i jednu veštačku šikanu zbog dužine prvaca.

Da se sve radi u poslednji čas, prosto je zaštitni znak SAKSS(Sportskog auto karting saveza Srbije) koji jednim delom učestvuje u čitavoj priči, koja u osnovi ima elemente zanimljivog i nesvakidašnjeg, ali…

Istini za volju, da nije bilo ljudi iz pomenutog Saveza, veliko je pitanje, da li bi ljubitelji sporta brzina, imali šta da gledaju tokom predstojećeg vikenda na ulicama sa novobeogradske strane.

Povezana vest:  MOTO GP, Lorenco pobedio u Eštorilu

trka_hotel_juga_jun_2010_1Zadivljujuće je kako svi koji doputuju u Srbiju, sa neskrivenom radošću govore o glavnom gradu, gostoprimstvu a, u ovom slučaju i o novoj stazi. Puna su im usta opisnih prideva, a da nisu ni mrdnuli iz boksa.

– Prvi put sam u Beogradu i nije mi žao što sam se pristao da učestvujem na promotivnoj trci, za koju verujem da će postati tradicionalno takmičenje, a mi koji smo imali prilke da premijerno učestvujemo, moći ćemo sa ponosmo da pričamo ostalima, kako smo deo istorije uličnih trka u glavnom gradu Srbije. Staza je vrlo ineteresantna i verujem da će puno gledalaca u nedelju, ali i u subotu na treningu uživati u vrhunskim automobilima, poput audija TTs koji ja vozim – rekao je Andrea Đani iz Italije.

Povezana vest:  FORMULA 1, Generalni poredak vozača na trci u Abu Dabiju

Subota je rezervisana za treninge, a nedelja za takmičenje, a u pauzama u borovoj šumici, biće zaduženo nekoliko čika da sa gramofona puštaju miziku do iznemoglosti.

Start prve divizije domaćeg šampionata zakazan je za nedelju 27. juna u 11 časova, a gosti voze od 12 sati, posle toga ponovo slede naši i na kraju svega svečano proglašenje i muzika do zore.