dusan borkovic03

Dušan Borković nastupa u Portugaliji

 

Srpskog automobilistu Dušana Borkovića već ovog vikenda očekuju naredni izazovi u okviru Evropskog šampionata na brdskim stazama. Najmlađi osvajač Dijamantske kacige u istoriji srpskog automobilista ove nedelje će se takmičiti u portugalskoj Falperi, koja će biti četvrta stanica u šampionatu.

Borković je svoj debi u najjačem šampionatu na brdu završio trijumfom u austrijskom Rehbergu, dok je prošle nedelje u Španiji, uprkos brojnim problemima, došao do druge pozicije. Odmah posle trke u Fitu, srpski automobilista se uputio u Portugal, pa je već imao priliku da se upozna sa stazom na kojoj će se ovog vikenda takmičiti. Treninzi su na programu u subotu, a trka, odnosno dve vožnje koje se sabiraju, u nedelju.

Povezana vest:  Borković drugi i u Francuskoj u okviru Evropskog šampionata na brdskim stazama

-Staza je veoma brza i mnogo mi se sviđa. Prošle nedelje sam imao velikih problema sa automobilom, vozio sam na granici u pojedinim trenucima, ali sam uspeo da dođem do drugog mesta. Nadam se da će me problemi zaobići sada u Portugalu i da ću imati priliku da se ponovo pokažem u najboljem svetlu, a u tom slučaju verujem i u najviši stepenik pobedničkog postolja – rekao je Borković.

Povezana vest:  Horhe Lorenco pobedio u Mizanu