imlek_mleko_za_miran_san

Moja Kravica mleko za miran san  – prirodni mlečni kompleks za laku noć

 

Brojni su naučni dokazi o pozitivnom uticaju mleka na ljudski organizam. Novija istraživanja su pokazala da je mleko najbolja hrana za ljude izložene posebnom fizičkom i psihološkom naporu i da povećava moć koncentracije.

Moja Kravica mleko za miran san pored predhodno navedenih prednosti mleka poboljšava kvalitet sna na zdrav i potpuno prirodan način. Sadrži prirodan mlečni kompleks za laku noć – pojačanu koncentraciju mlečne belančevine L-Triptofana i vitamina B6 koji zajedno imaju pozitivan uticaj na kvalitetniji san i lakše uspavljivanje.  L-triptofan u kombinaciji sa vitaminom B6 pomaže organizmu da lakše stvori melatonin-hormon sna. Melatonin reguliše ciklus sna i buđenja u organizmu i neophodan je za okrepljujući noćni odmor.

-Čovekov organizam je sposoban da neke aminokiseline sintetiše dok neke nije , što znači da se moraju uneti hranom i nazivaju se neophodne ili esencijalne amino kiseline . U ovu kategoriju spada i aminokiselina triptofan koja se prirodno nalazi u mleku (ulazi u sastav proteina mleka)  i koja je u Moja kravica mleku za miran san dodata – kaže Ivan Zorić, tehnolog za razvoj novih proizvoda kompanije Imlek.

Povezana vest:  X FACTOR ADRIA 2015, Antonija bila sjajan vodič Aleksandru Radojičiću u Zagrebu

-Triptofan je esencijalna aminokiselina koja ne može da se sintetiše u ljudskom organizmu i mora da se unosi hranom. Najvažniji izvori triptofana u ishrani su meso, riba, mlečni proizvodi, jaja i žita.

MKM_za_miran_sanTriptofan je prekursor serotonina, neurotransmitera koji je važan za raspoloženje, snižava anksioznost i deluje umirujuće, izaziva osećaj sitosti i ima ulogu u regulisanju sna. Serotonin je prekurzor hormona sna melatonina koji reguliše dnevno-noćni ritam organizma i neophodan je za okrepljujući noćni odmor – navodi Ivan Stanković, profesor Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

Povezana vest:  Twilight Srbija & The English Book organizuju takmičenje

Vitamin B6 pripada grupi hidrosolubilnih vitamina. Značajan je u metabolizmu proteina i aminokiselina i potrebe organizma za njim rastu sa povećanjem unosa proteina. Neophodan je kofaktor u sintezi serotonina iz triptofana, dodao je prof. Stanković.

Kao izvor animalnih proteina posebno su cenjeni mleko i mlečni proizvodi zbog visoke biološke vrednosti. Biološka vrednost proteina mleka je 88.

-Poređenja radi, biološka vrednost protina goveđeg mesa iznosi 76, pšeničnog hleba 46, boranije 32. Proteini mleka posle proteina jaja u prirodi imaju najveću biološku vrednost. Smatra se da konzumiranje konzumiranje 1 litra polumasnog mleka ili odgovarajućih količina mlečnih proizvoda dnevno, odrasla osoba u potpunosti zadovoljava potrebe svog organizma u proteinima animalnog porekla, a većim delom i potrebe u vitaminima i mineralima –ističe Ivan Zorić.

Povezana vest:  Na Dan mrmota loše vesti - još šest nedelja zime

Moja Kravica mleko za miran san namenjeno je svima, pa i najmlađima, naravno  uz preoporučenu konsultaciju sa pedijatrom, kao i u slučaju svih prehrambenih proizvoda. Ovaj proizvod, kao ni ostali Imlekovi proizvodi, ne sadrži  veštačke aditive, ni gluten, a nije ograničen njegov dnevni unos.  Proizvodi se tretmanom UHT sterilizacije i pakuje u aseptičku ambalažu tako da ima nepormenjen rok upotrebe od 3 meseca.

Uzimanje tokom dužeg vremenskog perioda pred spavanje jedne čaše (200 ml) proizvoda Moja Kravica mleko za miran san koje sadrži 40 mg L-triptofana i 0,8 mg vitamina B6 može da pomogne u regulisanju sna. Okrepljujući san je zdravstveni benefit i preduslov je za aktivan život.