elton_dzon_arena_jun_2010_1

Elton Džon i Šon Pen među zvezdama gala večere amfAR-a

 

Elton Džon, Šon Pen, Kanje Vest, Kersten Danst, Uma Turman i Robert de Niro bili su među zvezdama koje su u četvrtak uveče učestvovale na humanitarnoj gala večeri koju je blizu Kana upriličila fondacija amfAR za borbu protiv side.

Humanitarna večera, 25. po redu, održana je u Kap d’Antibu, a među prisutnima su bili i Džejn Fonda, Džud Lo, Karl Lagerfeld, Bruk Šilds, Dženet Džekson, Gven Stefani, Kortni Lav, Ivana Tramp, Naomi Kembel, princ Alber od Monaka i njegova verenica Šarlin Vitstok.

Povezana vest:  Gorilaz u septembru u britanskim arenama

Na najznačajnijem mondenskom humanitarnom događaju Evrope upriličen je omaž holivudskoj legendi Elizabeti Tejlor, koja je osnovala amfAR i koja je umrla u martu u 80. godini.

Glumica Šeron Stoun, koja je najavljena kao voditelj amfAR-ove licitacije čiji je prihod namenjen istraživanju bolesti i pomoći obolelima, odustala je od učešća zbog profesionalnih obaveza. Među predmetima prodatim na aukciji bio je sat „kartije“ koji je našao kupca za 140.000 evra, dok je jedan boravak na Baliju prodat za 100.000 evra.

Povezana vest:  Jonas Brothers: Ne dotiču nas glasine da smo gejevi

Najveću cenu – milion evra – postigle su dve partije tenisa i dve lekcije plivanja koje su ponudili princ Alber i njegova verenica.

Jedan rad umetnika Endija Vorhola prodat je za 400.000 evra. Zarada od prošlogodišnje humanitarne večere amfAR-a dostigla je 5,36 miliona evra. Cena učešća na večeri po stolu za 12 osoba iznosila je između 42.000 i 84.000 evra.

Povezana vest:  JELENA ROZGA SUTRA U PODNE PREDSTAVLJA NOVU PESMU