dusan borkovic03

Borković na krunisanju u Ovijedu

 

Svečanom dodelom nagrada najboljim u šampionatu Evrope na brdskim stazama u Ovijedu (Španija) stavljena je tačka na sezonu. Dušan Borković jedini predstavnik Srbije na elitnom takmičenju jedan je od junaka koji je otputovao na krunisanje najboljih. Treće mesto u generalnom plasmanu u kategoriji 1, sasvim sigurno uspeh je vredan divljenja.

– Prepun sam pozitivnih utisaka, a možda i najjači je grandiozni hotel u Ovijedu gde je sve organizovano. Prvo smo mi vozači po kategorijama šest prvoplasiranih imali svoj trenutak tokom svečanog čina proglašenja. Posle toga je usledila večera i druženje do kasnih večernjih časova. Ako bih imao za čime da žalim, to je činjenica da sam mogao da završim na drugom mestu, da mi nisu oduzeli bodove iz Češke. Sasvim „slučajno” takmičar iz Češke, inače tokom sezone mnogo sporiji od mene uspeo je da završi kao drugi – rekao je Borković.

Povezana vest:  FORMULA 1, Lotus sledeće godine menja ime i dobavljača motora

Sledi kraća pauza koji simpatični dugajlija iz Pančeva želi na što je bolje mogući način iskoristi. Predah je svakako zaslužio, a biće da će ga iskoristiti u jednoj državi preko velike „bare”.

– Za par dana putujem sa devojkom u SAD na odmor i pripreme. Imajući u vidu da mi je devojka sportista, mislim da mi neće dati mnogo da se odmaram, već ću morati i da se priprema za narednu sezonu. Što se tiče iste ostajem na evropskim brdima u nameri da se okitim šampionskom titulom. O sezoni 2013. godine razmišljaću tokom naredne sezone, a verujem da će sve biti usmereno kao reli disciplini na svetskom nivou – reče Borković.

Povezana vest:  RELI, Sebastijan Ožije povećao prednost na reliju u Meksiku

TEKST: PLUMRACE